Kelemen Hunor: Parlamentul are dreptul sa dea jos Guvernul. UDMR va decide pana marti daca sustine motiunea de cenzura. Ce ofera in schimb PSD

UPDATE 16,45: UDMR va decide, luni sau marti, daca sustine motiunea de cenzura contra Guvernului Grindeanu, care va fi votata miercuri, a anuntat presedintele UDMR, Kelemen Hunor. Eu cred ca un principiu trebuie sa fie clar pentru toata lumea: cei care au fost votati si detin majoritatea trebuie sa aiba si posibilitatea si dreptul de a schimba inclusiv premierul, daca doresc. In paralel, Comisia de administratie a Senatului a adoptat, luni, un proiect de lege privind consacrarea zilei de 15 martie ca sarbatoare a comunitatii maghiare din Romania, angajatorii putand acorda la cerere zi libera pentru persoanele care apartin comunitatii maghiare.

acum 29 luni (19 Jun 2017)

UPDATE 16,45: UDMR va decide, luni sau marti, daca sustine motiunea de cenzura contra Guvernului Grindeanu, care va fi votata miercuri, a anuntat presedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Intrebat daca UDMR va vota contra lui Grindeanu, Kelemen Hunor a raspuns ca nu stie deocamdata ce decizie va lua UDMR, dar "e posibil si acest lucru".

Pe de alta parte, Kelemen Hunor a recunoscut ca el a avut intalniri periodice si cu Sorin Grindeanu.

"Motiunea de cenzura este instrumentul oricarui Parlament de a controla, de a da jos Guvernul. Eu cred ca un principiu trebuie sa fie clar pentru toata lumea: cei care au fost votati si detin majoritatea trebuie sa aiba si posibilitatea si dreptul de a schimba inclusiv premierul, daca doresc. Ar fi fost bine sa o fi facut fara acest scandal, fara acest circ, dar rolul si pana la urma principiul trebuie sa functioneze indiferent cine asigura majoritatea", a sustinut Kelemen Hunor.

Trei comisii parlamentare din Camera Deputatilor au fost convocate de urgenta pentru a da un raport pe un proiect de lege esential pentru UDMR, depus foarte recent - la finalul lunii mai. Viitoarea lege ar scadea pragul de 20%, cat este in prezent, la 10% al numarului persoanelor din randul minoritatii nationale necesar pentru ca autoritatile sa asigure folosirea limbii materne intr-o localitate.

In paralel, Comisia de administratie a Senatului a adoptat, luni, un proiect de lege privind consacrarea zilei de 15 martie ca sarbatoare a comunitatii maghiare din Romania, angajatorii putand acorda la cerere zi libera pentru persoanele care apartin comunitatii maghiare.

UPDATE 16.30: UDMR a decis cum se va pozitiona fata de motiunea de cenzura a PSD impotriva Guvernului Grindeanu. Pe de alta parte, fiind un partid parlamentar, nici nu poate sa nu se pozitioneze", a mai spus Attila Korodi.

Liderii Uniunii Democrate Maghiare din Romania (UDMR) au avut , luni, intalniri atat cu premierul Sorin Grindeanu si... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro