Kelemen Hunor, la intalnirea forului decizional al UDMR de la Targu-Mures: "O prezenta slaba la vot nu intareste democratia"

Kelemen Hunor, la intalnirea forului decizional al UDMR de la Targu-Mures:

Asumarea realizarilor la alegerile locale, corectarea aspectelor care nu au mers cum si-ar fi dorit si intocmirea unei modalitati de selectie a viitorilor candidati la parlamentarele din toamna au fost concluziile raportului politic prezentat de presedintele UDMR, Kelemen Hunor, la reuniunea Consiliului Reprezentantilor Unionali, desfasurata la Targu-Mures, sambata, 16 iulie.

acum 96 luni (17 Jul 2016)

Asumarea realizarilor la alegerile locale, corectarea aspectelor care nu au mers cum si-ar fi dorit si intocmirea unei modalitati de selectie a viitorilor candidati la parlamentarele din toamna au fost concluziile raportului politic prezentat de presedintele UDMR, Kelemen Hunor, la reuniunea Consiliului Reprezentantilor Unionali, desfasurata la Targu-Mures, sambata, 16 iulie. Analizand rezultatele obtinute intr-un alt context, constatam ca, fata de anul 2012, am pierdut voturi - si noi, si altii. Succesul in promovarea drepturilor democratice este garantat de o prezenta la vot ridicata, de participarea activa a cetatenilor la viata publica. Faptul ca, in doua judete din Transilvania, nu am avut lista judeteana, a contribuit la procentajul mai mic obtinut de UDMR", a explicat presedintele UDMR.

In opinia sa, partidul a obtinut maximul posibil la negocierile de dupa alegeri si cea mai buna mobilizare la vot a fost in randul maghiarilor care traiesc in diaspora interna si in regiunile cu populatie mixta - acolo mobilizarea a fost mult mai buna decat in regiunea cu populatia maghiara compacta sau in Partium.

Legat de alegerile parlamentare din toamna, Kelemen Hunor a subliniat ca este nevoie de candidati dedicati reprezentarii intereselor comunitatii maghiare care sa fie, in acelasi timp, buni profesionisti, oameni care sa devina politicieni de profesie, care sa aiba o activitate buna in comisiile parlamentare:

"Trebuie sa aducem si tineri, oameni noi, in asa fel incat sa corespunda asteptarilor comunitatii. Avem nevoie de un program electoral care sa ofere atat membrilor minoritatilor, cat si majoritatii, raspunsuri adecvate. Daca vom avea o planificare buna, daca ne vom prezenta cu un program bun si candidati competenti, atunci nu vom intampina nicio dificultate ca sa obtinem cele 5 procente, iar Uniunea va dispune, incepand din decembrie, de o echipa parlamentara puternica".

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro