Kelemen Hunor, despre vandalizarea statuii Matia Corvin: "E un motiv de ingrijorare ca in piata centrala pot avea loc incidente de o asemenea gravitate"

Kelemen Hunor, despre vandalizarea statuii Matia Corvin:

"Si din punctul de vedere al sigurantei publice in Cluj constituie un motiv de ingrijorare faptul ca in piata centrala a orasului, prevazuta cu camere de supraveghere, pot avea loc incidente de o asemenea gravitate fara sa se afle identitatea faptasilor, desi sunt intrunite toate conditiile in acest sens", adauga acesta.

acum 108 luni (30 Jul 2015)

"Consideram o profanare a mostenirii culturale maghiare noul act de vandalism asupra creatiei lui Fadrusz Janos, grupul statuar Mathias Rex, din Cluj. Consideram inadmisibil faptul ca, in Clujul de azi, Capitala Europeana a Tineretului, candidat la titlul de Capitala Culturala Europeana, o asemenea valoare, a carei restaurare a fost interesul si efortul comun al statului roman si ungar, sa devina, astazi, o tinta lipsita de aparare. Reamintim ca, organele de ordine publica nu i-au identificat nici pe autorii unor fapte similare comise in urma cu doi ani, cu toate ca si atunci am solicitat viguros cercetarea cazurilor", sustine presedintele UDMR, Kelemen Hunor, potrivit unui comunicat.

Hunor mai spune ca, din punctul de vedere al sigurantei publice in Cluj, este "un motiv de ingrijorare" faptul ca, centru, unde sunt numeroase camere de supraveghere, au loc astfel de incidente.

"Si din punctul de vedere al sigurantei publice in Cluj constituie un motiv de ingrijorare faptul ca in piata centrala a orasului, prevazuta cu camere de supraveghere, pot avea loc incidente de o asemenea gravitate fara sa se afle identitatea faptasilor, desi sunt intrunite toate conditiile in acest sens", adauga acesta. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro