Kelemen Hunor, catre maghiari: Votati cum va dicteaza constiinta!

Kelemen Hunor, catre maghiari: Votati cum va dicteaza constiinta!

UDMR, partener de guvernare al PSD, a decis, joi, sa nu faca nicio recomandare electoratului maghiar privind optiunea de vot in turul II. In scrisoarea adresata lui Klaus Iohannis, Macovei ii cere acestuia, intre altele, sa nu promulge legea gratierii si amnistiei, sa nu efectueze gratieri individuale "decat pentru oameni aflati in nevoie", sa organizeze, daca va ajunge presedinte, un referendum national in 2015 pentru eliminarea imunitatii parlamentarilor, ministrilor si a presedintelui, sa garanteze, in privinta politicii externe, pastrarea directiei Romaniei catre vest, continuarea procesului de integrare in UE prin aderarea Romaniei la spatiul Schengen, sa respecte independenta justitiei.

acum 114 luni (6 Nov 2014)

UDMR, partener de guvernare al PSD, a decis, joi, sa nu faca nicio recomandare electoratului maghiar privind optiunea de vot in turul II. "Ce am adoptat, cu majoritate a voturilor si o singura abtinere, a fost sa recomandam alegatorilor nostri sa voteze conform propriilor convingeri. Suntem convinsi ca avem un electorat matur, care stie sa voteze astfel incat interesele comunitatii maghiare sa nu fie lezate", a afirmat Kelemen Hunor, la finalul Consiliului Permanent.

Potrivit liderului UDMR, decizia a fost influentata si de revenirea presedintelui Corneliu Vadim Tudor in "ecuatia politica", dupa ce PRM a semnat un protocol de sustinere a lui Victor Ponta cu UNPR, partid membru in coalitia de guvernare.

"Nu putem fi alaturi de Vadim Tudor nici macar pentru o ora, nu intelegem de ce a fost scos de dupa cordonul sanitar. Nu putem asuma sa fim de aceeasi parte cu Corneliu Vadim Tudor", a spus, transant, Kelemen. Iohannis, arogant cu maghiarii Cu privire la o eventuala sustinere a lui Klaus Iohannis, Kelemen a explicat ca in cadrul Consiliului s-a luat decizia de a nu-l sprijini pe candidatul ACL, deoarece acesta nu s-a aratat solidar cu problemele minoritatii maghiare. "Dupa primul tur, candidatul opozitiei a refuzat intr-un fel cu totul arogant sa initieze orice fel de discutii. In perioada campaniei a avut declaratii negative la adresa dezideratelor comunitatii maghiare, iar colegii mei au zis ca nu putem sprijini un candidat care vrea voturile comunitatii maghiare, dar nu vrea sa asculte vocea comunitatii maghiare", a explicat liderul UDMR. In Covasna, dupa liderul UDMR, votat de 50,41% din electorat, locul al doilea a fost adjudecatde Klaus Iohannis cu 14,96% din voturi. Klaus Iohannis s-a aflat tot pe locul al doilea cu doar 10,76%, iar Victor Ponta pe locul al treilea, cu 8,12% din voturi. "Nu a existat candidat de dreapta in turul II care sa nu fi castigat mai multe voturi de la etnicii maghiari. Nu poate fi trecuta cu vederea apartenenta UDMR la PPE ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro