Kelemen: Gestul lui Csibi Barna, care a rupt tricolorul romanesc, alimenteaza conflictele

Kelemen: Gestul lui Csibi Barna, care a rupt tricolorul romanesc, alimenteaza conflictele

Totodata, acesta a afisat in fata unui supermarket, impreuna cu alti doi tineri, o pancarta pe care era scris, in limba maghiara, "Rusine sa-ti fie, iar ai cumparat de la evrei!", dupa care s-au fotografiat langa ea, actiune in urma careia pe numele lui Csibi Barna au fost intocmite mai multe dosare, pentru instigare la discriminare si constituirea unei organizatii cu caracter fascist, rasist sau xenofob.

acum 85 luni (9 Jul 2015)

Orice simbol - indiferent ca este vorba despre drapelul Romaniei, despre drapelul Ungariei sau orice alt drapel - daca este distrus, daca este batjocorit, este in domeniul penibilului si este de condamnat.

Liderul UDMR a adaugat ca aceasta este parerea sa pe care a exprimat-o de mai multe ori, indiferent daca este vorba despre Csibi Barna, daca este vorba despre Romania sau despre un alt stat.

Potrivit unui videoclip aparut pe internet in urma cu doua zile, filmat cu prilejul unei manifestari care ar fi avut loc, cel mai probabil, in Ungaria, Csibi Barna a rupt in bucati tricolorul romanesc, aruncandu-l si spunand ca doreste Romaniei "sa ajunga cum a ajuns si steagul" din mainile sale, respectiv "sa se rupa in bucati".

In mesajul sau, Csibi Barna a afirmat ca "secuimea are dreptul la steagul propriu" si i-a indemnat pe secui sa "iasa in strada" si sa isi exprime dorinta in acest sens, "dar intr-un mod linistit".

Totodata, acesta a afisat in fata unui supermarket, impreuna cu alti doi tineri, o pancarta pe care era scris, in limba maghiara, "Rusine sa-ti fie, iar ai cumparat de la evrei!", dupa care s-au fotografiat langa ea, actiune in urma careia pe numele lui Csibi Barna au fost intocmite mai multe dosare, pentru instigare la discriminare si constituirea unei organizatii cu caracter fascist, rasist sau xenofob. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro