Kelemen: Este clar ca institutiile de forta sunt indreptate impotriva noastra

Kelemen: Este clar ca institutiile de forta sunt indreptate impotriva noastra

El a mai afirmat ca "s-a mintit" ca intentia proiectului Minority Safe Pack, al carui scop declarat este sa ridice nivelul de protectie al minoritatilor nationale din competenta exclusiva a statelor membre la cel al UE, este promovarea separatismului etnic. Uniunea Federativa a Nationalitatilor Europene (FUEN) va declansa la nivel european, in luna mai, o campanie de strangere de semnaturi in vederea sustinerii proiectului, organizatie avand ca scop sa stranga un milion de semnaturi din sapte state membre.

acum 42 luni (18 May 2017)

"Este clar ca institutiile de forta sunt indreptate impotriva noastra. Ceea ce ne doare cel mai mult este legat de liceul din Targu Mures", a spus Kelemen Hunor.

El a mai afirmat ca "s-a mintit" ca intentia proiectului Minority Safe Pack, al carui scop declarat este sa ridice nivelul de protectie al minoritatilor nationale din competenta exclusiva a statelor membre la cel al UE, este promovarea separatismului etnic. S-a mintit ca intentia pentru Minority Safe Pack este promovarea separatismului etnic si ca noi am dori sa punem in pericol integritatea teritoriala a Romaniei. De fiecare data spunem ca dorim sa atingem scopurile pe care ni le-am propus folosindu-ne numai de mijloacele parlamentarismului. Un secretar de stat a spus recent ca documentele FUEN pregatite pentru acest congres de la Cluj sunt orientate spre separatism, dar nu avem nimic in acest sens", a mai spus Kelemen Hunor.

El a atras atentia asupra faptului ca, in pofida invitatiilor, niciun primar roman, nici reprezentanti ai Ministerul de Externe si nici premierul nu au participat la deschiderea congresului FUEN. De la sfarsitul anilor '90, Bucurestiul a facut pasi fericiti, dar dupa ce am aderat la NATO totul s-a incetinit, ba am avut un recul si nu exista mecanisme de control care sa reglementeze ce se intampla in zonele in care sunt minoritati.

Minority Safe Pack este cel mai mare proiect politic al FUEN, initiat de catre UDMR, Partidul Popular din Tirolul de Sud si Tineretul Nationalitatilor Europene. Scopul acestuia este sa ridice nivelul de protectie al minoritatilor nationale din competenta exclusiva a statelor membre la cel al Uniunii Europene. Uniunea Federativa a Nationalitatilor Europene (FUEN) va declansa la nivel european, in luna mai, o campanie de strangere de semnaturi in vederea sustinerii proiectului, organizatie avand ca scop sa stranga un milion de semnaturi din sapte state membre. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro