Kaufland Romania a lansat "Raftul Romanesc", zona cu produse din carne de porc din Romania

Kaufland Romania a lansat

Programul pentru mai multa carne romaneasca la raft, implementat in magazine in cadrul Raftului Romanesc, a fost inaugurat in 2017 de Kaufland Romania, in parteneriat cu Cooperativa Agricola "Tara Mea", Comisia pentru Agricultura, Silvicultura si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, din dorinta de a raspunde cu o solutie la faptul ca in Romania, 50% din carnea de porc din comert provenea din alte tari si de a sustine dezvoltarea agriculturii locale.

acum 44 luni (18 Apr 2018)

"Raftul Romanesc" este un raion dedicat exclusiv produselor locale si ofera un sortiment extins de 25 de produse din porc din Romania.

"Misiunea noastra prin acest program este sa dezvoltam, in mod durabil, agricultura nationala si bunastarea animalelor in lantul de aprovizionare si sa stimulam cresterea productiei interne de carne de porc. Este un model care speram sa inspire, fiindca ne arata ca se poate sa gasim la raft produse de la fermierii romani la cele mai inalte standarde de calitate", a declarat Valer Hancas, Director Comunicare si Corporate Affairs, Kaufland Romania.

"Raftul Romanesc" este parte din primul program national pentru carne romaneasca, initiat de Kaufland, care ajunge astfel la peste 800 de porci preluati in fiecare zi, pentru a aproviziona magazinele din intreaga tara cu carne de porc de provenienta locala.

Programul pentru mai multa carne romaneasca la raft, implementat in magazine in cadrul Raftului Romanesc, a fost inaugurat in 2017 de Kaufland Romania, in parteneriat cu Cooperativa Agricola "Tara Mea", Comisia pentru Agricultura, Silvicultura si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, din dorinta de a raspunde cu o solutie la faptul ca in Romania, 50% din carnea de porc din comert provenea din alte tari si de a sustine dezvoltarea agriculturii locale.

In numai cateva luni de la inaugurarea initiativei, din noiembrie 2017, si pana la amenajarea Raftului Romanesc in magazine, Cooperativa Agricola Tara Mea, principalul partener al companiei din acest program, a inregistrat o crestere a business-ului pentru carnea de porc de peste 45%, reunind circa 100 de fermieri mici si mijlocii pentru aceasta categorie.

Acesta este primul program national cu circuit complet de la fermier la raft si cuprinde doi piloni: pe de-o parte colecteaza integral carnea de porc de la fermierii romani, iar pe de alta parte le ofera educatie ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro