Kaspersky anunta un nou virus care poate afecta inclusiv telefoanele mobile cu Android

Un program de tip troian, care se poate infiltra inclusiv pe terminalele mobile care are instalata ultima versiune Android si care poate sustrage date confidentiale importante ale utilizatorului, a fost descoperit recent de expertii Kaspersky Lab, informeaza luni Agerpres. Noul virus troian are, printre altele, urmatoarele caracteristici: este distribuit prin intermediul site-urilor malware, sub forma unei false aplicatii flash player, la activare, cere permisiunea de a folosi serviciile din categoria Accesibilitate, poate sa aiba acces la interfetele altor aplicatii, sa realizeze screenshot-uri de fiecare data cand o tasta este atinsa si sa vada datele de autentificare ale conturilor bancare.

acum 66 luni (31 Jul 2017)

Un program de tip troian, care se poate infiltra inclusiv pe terminalele mobile care are instalata ultima versiune Android si care poate sustrage date confidentiale importante ale utilizatorului, a fost descoperit recent de expertii Kaspersky Lab, informeaza luni Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa al companiei producatoare de solutii antivirus, noua varianta a troianului mobil Svpeng dispune de functionalitatea keylogging, o tehnica cel mai adesea asociata cu autorii atacurilor cu tinta precisa. Aceasta metoda ii permite, de asemenea, troianului sa-si acorde alte drepturi si sa contracareze incercarile de a-l dezinstala.

"Serviciile din categoria Accesibilitate se refera, in general, la modificari aduse interfetei pentru utilizatori (UI) pentru a veni in sprijinul utilizatorilor cu dizabilitati sau al celor care sunt temporar in incapacitatea de a interactiona la capacitate normala cu un dispozitiv, de exemplu atunci cand sunt la volan. In iulie 2017, cercetatorii Kaspersky Lab au descoperit ca Svpeng este acum in stadiul in care profita de acest sistem pentru a fura textul introdus in alte aplicatii de pe dispozitiv si a-si acorda o serie de drepturi suplimentare", sustin expertii in securitate cibernetica.

Noul virus troian are, printre altele, urmatoarele caracteristici: este distribuit prin intermediul site-urilor malware, sub forma unei false aplicatii flash player, la activare, cere permisiunea de a folosi serviciile din categoria Accesibilitate, poate sa aiba acces la interfetele altor aplicatii, sa realizeze screenshot-uri de fiecare data cand o tasta este atinsa si sa vada datele de autentificare ale conturilor bancare. Mai departe, se poate instala singur ca aplicatia SMS implicita, poate sa trimita si sa primeasca SMS-uri, sa realizeze apeluri, sa citeasca informatiile despre contactele existente in telefon si sa blocheze orice tentativa de eliminare a drepturilor de administrator, impiedicand, astfel, dezinstalarea. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro