Justitia retrocedarilor se face la colt de strada, cu ochii inchisi la propriu?

Parcarea centrului se afla pe terenul cinematografului de odinioara, fiind rezervata de paznici privati dar destul de inofensivi la aparitia unui obiectiv de camera sau sofer mai recalcitrant, care stie ca respectivul teren este, de fapt, domeniu public. Procesul care demonstreaza de ce MCV si nu Schengen Vorbind recent despre Mecanismul de Verificare si Cooperare inca aplicat in Romania si Bulgaria, sefa reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, Angela Filote, ne-a compatimit diplomata: "ne dorim ridicarea acestui mecanism la fel de mult ca cele doua state, pentru ca, in momentul in care se va ridica, inseamna ca nu vom mai avea niciun fel de problema in aceste doua state in domeniul justitiei si luptei impotriva coruptiei".

acum 78 luni (10 May 2015)

>

Pentru o problema de interes local, articolul colegului Costel Crangan a facut incredibil de multe afisari.

O strada, mai precis un colt al ei, cu o bretea de virare la dreapta, trotuar, spatiu verde dar si o parcare publica, in plin centrul Galatiului, au fost retrocedate ca facand parte dintr-un teren confiscat de comunisti in `48.

Evident, nimeni sanatos la cap nu poate condamna un gest reparatoriu, cu atat mai putin un act de justitie ce repune in drepturi sfantul drept de proprietate calcat in picioare de comunisti. Doar ca legea trebuie sa fie lege si ceea ce a devenit infrastructura de utilitate publica, respectiv strada, cresa, gradinita, scola etc., nu se poate retroceda in natura. Repetitie si abtineri

Doua sunt amanuntele care ridica mari semne de intrebare asupra ciudatei retrocedari. Inchis din cauza problemelor structurale, a fost demolat ulterior de primarul Galatiului de atunci, actualul senator si vicepresedinte PC, Eugen Durbaca. Pe terenul situat chiar in spatele cinematografului a aparut ulterior un centru de afaceri detinut de fiul sau, Cristofor Durbaca. Parcarea centrului se afla pe terenul cinematografului de odinioara, fiind rezervata de paznici privati dar destul de inofensivi la aparitia unui obiectiv de camera sau sofer mai recalcitrant, care stie ca respectivul teren este, de fapt, domeniu public. Procesul s-a judecat intai la Galati, in Tribunal si apoi Curtea de Apel, care au decis respingerea solicitarii de retrocedare in natura. La Inalta Curte de Casatie si Justitie se decide insa rejudecarea cauzei, dar, ce sa vezi, ca si cum s-ar teme de fosta lor colega, Livia Stanciu, presedinta Inaltei Curti, magistratii galateni se abtin unul cate unul. In final, se gasesc niste onorate instante sa onoreze si aceasta speta, se judeca si ramane cum s-a stabilit prima oara: nu se restituie strada! Era deja 2013, la opt ani de la prima plangere in justitie.

Indiferent de interese, proprieta... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro