Jurnalistul freelancer care a ajutat echipa Sky News sustine ca a fost pacalit

Jurnalistul freelancer care i-a ajutat pe jurnaliştii Sky News să realizeze materialul despre presupuşii traficanţi de arme din Romania, Aurelian Szanto, a declarat, miercuri, că a fost păcălit, intrucat i s-au dat asigurări că, după difuzare, se va preciza că documentarul are caracter informativ, iar personajele sunt fictive, informează Mediafax. După luni de negocieri, echipa de jurnaliști de la Sky News a fost ghidată spre o zonă indepărtată din Romania pentru o intalnire cu membrii unei bande de traficanți pregătiți să arate de ce ofertă dispun. Potrivit unor surse judiciare, ar fi fost vorba de o inscenare, cu "actori" romani neprofesioniști, plătiți cu 2000 de euro ( 1000 de euro a primit intermediarul-jurnalist freelancer, iar restul a fost impărțit de actorii care au jucat rolul traficanților de arme.

acum 48 luni (10 Aug 2016)

Jurnalistul freelancer care i-a ajutat pe jurnaliştii Sky News să realizeze materialul despre presupuşii traficanţi de arme din Romania, Aurelian Szanto, a declarat, miercuri, că a fost păcălit, intrucat i s-au dat asigurări că, după difuzare, se va preciza că documentarul are caracter informativ, iar personajele sunt fictive, informează Mediafax.

"Eu am fost contactat prin cineva care are contacte la trustul Sky, dacă sunt de acord să filmez un documentar pe teritoriul Romaniei in legătură cu traficul de arme care se desfăşoară pe tot teritoriul continentului est-european. Persoana respectivă mi-a spus că este vorba despre un documentar pe care trustul Sky il face pe teritoriul Europei in legătură cu traficul de arme, pentru informarea populaţiei. Am avut un prieten care ştiam că are arme de vanătoare, l-am contactat telefonic din Anglia şi l-am intrebat dacă este de acord să facem acest documentar, bineinţeles nu pe gratis. O renumeraţie pentru actorie, pentru prezentare, eu urmand să iau remuneraţia mea de translator", a declarat Aurelian Szanto, la ieșirea de la audierile de la sediul DIICOT din Capitală. "Mi-au declarat : nu vă faceţi griji, la momentul difuzării va apărea la sfarşit, pe display, că toate personajele din acest documentar sunt fictive şi sunt doar cu caracter informativ. Comunicarea mea către ei a fost nu, nu pot să vă ofer arme de război. S-au negociat la mii de euro, dar nu foarte multe", susţine bărbatul.

Citește și: DIICOT i-au găsit pe romanii care au incercat să le vandă arme jurnaliștilor de la Sky News. Postul de televiziune: Ramsey a realizat un reportaj "solid"

In plus, Aurelian Szanto a susținut că intregul eveniment s-a desfăşurat pe baza unui scenariu, care le-a fost comunicat in Romania, la hotel. Eu m-am gandit la o chestie de prezentare, nu la o chestie bombă, pentru că a căzut ca o bombă. Persoana mea de legătură cu trustul Sky a pornit i... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro