Jurnalistul anticomunist care a stat ascuns 23 de ani in podul casei. Nepoata: "In fiecare marti noaptea iesea in curte. Ar fi vrut sa fie ingropat in gradina"

Povestea halucinanta a experientei sale in casa din care iesea uneori, doar noaptea, pana in gradina, de teama de a nu fi prins de securisti, este redata in detaliu, pentru "Weekend Adevarul", chiar de nepoata scriitorului, Simona Pintea, pe atunci o copila de 7-8 ani.

acum 77 luni (30 Apr 2016)

Vizirescu, in podul unor rude, de teama securistilor. Povestea halucinanta a experientei sale in casa din care iesea uneori, doar noaptea, pana in gradina, de teama de a nu fi prins de securisti, este redata in detaliu, pentru "Weekend Adevarul", chiar de nepoata scriitorului, Simona Pintea, pe atunci o copila de 7-8 ani. Scriitorul a murit in ianuarie 2000, la 97 de ani.

"Ii spuneam nea Ionica de la Piatra-Olt"

Desi s-a vorbit mult pe seama povestii anilor petrecuti de Pan M. Vizirescu in podul casei, situata in vecinatatea sediului Primariei Slatina de astazi, nepoata scriitorului, Simona Pintea, custode al Muzeului Judetean Olt, spune ca nu totul este adevarat. Ea isi aminteste perfect de ultimii ani petrecuti de unchiul ei acolo. "Cand au venit securistii si l-au gasit, dupa ce il parase paznicul de la MAT (n.r. Unchiul meu n-a stat in pod tot timpul de fapt, acolo se refugia daca venea cineva, il folosea ca pe un fel de culoar pana la camera lui, care era undeva in spatele casei mari, ascunsa. De fapt n-am stiut pana cand l-au descoperit. Il stiam de nea Ionica de la Piatra-Olt", povesteste custodele Muzeului Judetean Olt.

Ba chiar isi aminteste ca odata l-a vazut iesind de la bunica ei si s-a dus si i-a spus mamei sale: "Mama, as vrea sa-ti spun ceva, dar te rog sa nu ma bati, sa nu ma certi: eu cred ca Maia (n.r. "Cu toate astea, ne spuneau ca e un vecin de la tara, care aduce faina si care nu vrea sa se stie, ca-i e rusine... ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro