Jurnalist agresat de politisti pentru ca i-a filmat in timp ce bateau un barbat. ONG-urile solicita MAI sanctionarea politistilor

Politia Capitalei a transmis pentru Romania libera ca s-a autosesizat din oficiu in acest caz si ca in acest moment se fac cercetari "In referire la incidentul din seara de 10 noiembrie 2014, din zona Centrului Vechi al Capitalei, va informam ca Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti s-a sesizat din oficiu, pe baza imaginilor publicate, iar in acest moment, sub supravegherea unui procuror se fac verificari si cercetari in vederea stabilirii situatiei de fapt si de drept, urmand a se propune masuri legale", transmite Politia Capitalei. ONG-urile intervin si cer sanctionarea politistilor Organizatia ActiveWatch solicita Ministerului Afacerilor Interne si Inspectoratului General de Politie sa demareze o ancheta in regim de celeritate privind violentele savarsite de trei angajati ai Politiei din Centrul Vechi din Capitala (Sectia 10/ Politia Centrului Istoric) si sa aplice toate masurile prevazute de lege pentru sanctionarea celor responsabili de agresarea jurnalistului Stefan Mako, de la Casa Jurnalistului.

acum 116 luni (12 Nov 2014)

Politia Capitalei a transmis pentru Romania libera ca s-a autosesizat din oficiu in acest caz si ca in acest moment se fac cercetari

"In referire la incidentul din seara de 10 noiembrie 2014, din zona Centrului Vechi al Capitalei, va informam ca Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti s-a sesizat din oficiu, pe baza imaginilor publicate, iar in acest moment, sub supravegherea unui procuror se fac verificari si cercetari in vederea stabilirii situatiei de fapt si de drept, urmand a se propune masuri legale", transmite Politia Capitalei.

Reporterul Stefan Mako de la Casa Jurnalistului spune ca a fost batut luni seara de politistii din Centrul Istoric pentru ca i-a filmat cand il bateau pe un barbat.

Jurnalistul povesteste ca a fost legitimat, i-au smuls mobilul si au sters filmarea, l-au aruncat in sectia de politie, l-au lovit, injurat, scuipat si amenintat, apoi i-au dat drumul politicos. N-am apucat sa-l intind cand a aparut politistul in civil si mi-a smuls telefonul, iar ceilalti m-au luat pe sus de langa bicicleta, mi-au dat doua capace si m-au aruncat in sectie", a scrie Stefan Mako.

Reporterul mai spune ca a fost bruscat si in sectia de politie. ".(...) ma ia de geaca si ma tranteste de perete, apoi ma loveste in coaste cu pumnul. Imi scot cu greu legitimatia de jurnalist, brunetul o ia si o arunca de perete: "Esti jurnalist, ma? Cand agresorul este politist, mecanismele prin care poate fi tras la raspundere sunt viciate de conflicte de interese.

ONG-urile intervin si cer sanctionarea politistilor

Organizatia ActiveWatch solicita Ministerului Afacerilor Interne si Inspectoratului General de Politie sa demareze o ancheta in regim de celeritate privind violentele savarsite de trei angajati ai Politiei din Centrul Vechi din Capitala (Sectia 10/ Politia Centrului Istoric) si sa aplice toate masurile prevazute de lege pentru sanctionarea celor responsabili de agresarea jurnalistului Stefan Mako,... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro