Juristii romi, uniti sa ii apere pro bono pe asistatii sociali dati afara din locuinte sociale, dupa ce nu si-au platit utilitatile

Juristii romi, uniti sa ii apere pro bono pe asistatii sociali dati afara din locuinte sociale, dupa ce nu si-au platit utilitatile

"In Romania, libertatea de expresie este garantata de lege, dar mi se pare deplasat totusi sa vii si sa acuzi Primaria Focsani de "evacuari fortate", atata vreme cat absolut toate evacuarile au fost facute in baza unor decizii definitive ti irevocabile emise de instantele de judecata. Faptul ca datoriile a 57 de familii au fost platite de celelalte zeci de mii de familii de focsaneni inseamna discriminare?!

acum 48 luni (16 May 2018)

Juristii romi fac acest lucru pro bono, mai ales ca pe rolul Judecatoriei Focsani se afla inregistrate peste 100 de dosare prin care romii, chiriasi in locuintele sociale, contesta modul cum au fost evacuati. Avem procese de la o zi la alta, atat cu Primaria Focsani, unde solicitam anularea actului administrativ care a dus la evacuarea oamenilor, cat si procesele oamenilor, in mod individual cu Primaria.

Aparatorii chiriasilor sustin ca, inainte de a fi evacuati, chiriasii au incheiat in ianuarie 2017 contracte de inchiriere cu municipalitatea, pentru o perioada determinata, respectiv pana pe data de 26 iunie 2019.

"Instanta constata ca nu se prevede acest mod de incetare a contractului, prezentul contract neincetandu-si efectele in aceasta modalitate...Instanta retine ca nu poate fi vorba despre o denuntare unilaterala a contractului de inchiriere ca si modalitate de incetare a acestuia din urma. Avand in vedere aceste considerente, instanta apreciaza ca dreptul locativ al paratului nu a incetat, el folosind bunul in baza unui titlu valabil, astfel ca instanta urmeaza sa respinga cererea de evacuare formulata ca neintemeiata", se arata in decizia luata de judecatori in cazul unuia dintre chiriasi care avea ordin de evacuare dat de Primaria Focsani.

Barbatul a reusit sa stopeze actiunea de evacuare a Primarie, insa din cauza unor grave probleme de sanatate a decedat la inceputul lunii mai.

In momentul de fata, blocul G2 a fost debransat de Primarie de la apa si energie electrica, din cauza datoriilor pe care municipalitatea le cifreaza la aproape 400.000 de lei.

"Ne gandim foarte serios impreuna cu familia decedatului sa actionam in instanta Primaria Focsani, pentru faptul ca acelui om, operat, nu i s-au asigurat conditiile minime de trai, cum ar fi apa si energia electrica. De curand, a fost si o nastere si prin grija Cucii Rosii mama a primit o ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro