Juncker: "Nu putem sa existam ca natiuni individuale in afara Uniunii Europene"

Juncker:

Presedintele CE a mai declarat ca problema imigrantilor a ingenuncheat ideea ca exista un bloc comunitar bazat pe regulamente negociate in comun, facand trimitere la respingerea cotelor obligatorii de refugiati de unele state din estul si centrul Europei, in special de Grupul Visegrad.

acum 42 luni (9 Dec 2016)

"Gresesc aceia care cred ca a venit momentul pentru a destructura, pentru a rupe in bucati blocul comunitar si pentru a ne diviza in natiuni. Nu putem sa existam ca natiuni individuale in afara Uniunii Europene", a declarat Jean-Claude Juncker la un eveniment dedicat semnarii Tratatului de la Maastricht.

Presedintele CE a explicat ca in urmatorii zece ani pozitia blocului comunitar in cadrul economiei globale ar putea sa scada cu 15%, iar in urmatorii 20 de ani nicio tara europeana nu ar mai face parte din grupul G7, care include in acest moment Franta, Germania, Italia si Marea Britanie.

Din punct de vedere demografic, europenii reprezentau 20% din populatia globala la inceputul secolului trecut, insa acest procent a scazut la 5-7% la inceputul acestui secol si ar putea sa scada la 4%. Aceasta retorica a culminat cu votul britanicilor in favoarea parasirii UE, in timp ce formatiunile populiste si nationaliste se bucura de o popularitate in crestere in Franta, Italia, Polonia si Ungaria.

Presedintele CE a mai declarat ca problema imigrantilor a ingenuncheat ideea ca exista un bloc comunitar bazat pe regulamente negociate in comun, facand trimitere la respingerea cotelor obligatorii de refugiati de unele state din estul si centrul Europei, in special de Grupul Visegrad. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro