Jumatate din turismul de pe litoral se face la negru | ANALIZA ROMANIA LIBERA

In fiecare an, se vorbeste despre mai mult de 200.000 de turisti pe zi pe litoral. De ani de zile, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism afirma ca 50% din turismul care se efectueaza pe litoral este la negru.

acum 41 luni (12 May 2017)

In fiecare an, se vorbeste despre mai mult de 200.000 de turisti pe zi pe litoral. Institutul National de Statistica afirma ca exista doar 84.625 locuri de cazare inregistrate.

Cand ajungeti in Constanta, fara indoiala dati peste zeci de persoane care agita niste chei in mana. Unii, din cauza oboselii, isi iau scaune de acasa si stau, nestingheriti, pe marginea drumului. Sunt oameni care "agata" turistii si ii cazeaza fie in casele proprii, fie in alte locuinte private, contra unui comision. De ani de zile, Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc si Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism afirma ca 50% din turismul care se efectueaza pe litoral este la negru. "Vin in structuri neclasificate", a declarat Cristian Barhalescu, presedintele Asociatiei de Promovare Litoral - Delta Dunarii. Ii vedem peste tot in Constanta si statiuni, li se spune "sezonisti" de catre localnici.

Citeste textul integral in editia print de weekend a ziarului Romania libera, disponibila la toate chioscurile de difuzare a presei si prin abonament! ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro