Jumatate de secol in spatele tobelor. Povestea bateristului Peter Kocsef, legenda rockului din vestul Romaniei

Jumatate de secol in spatele tobelor. Povestea bateristului Peter Kocsef, legenda rockului din vestul Romaniei

Peter Kocsef povesteste ca dragostea pentru muzica i-a fost inoculata de catre un fost profesor de matematica si fizica de pe vremea scolii gimnaziale. Un fost profesor de fizica-matematica, de la Scoala Generala 4, a dorit sa formeze o trupa de muzica. In sezonul estival, ajungea sa castige si 5.000 de lei lunar, in conditiile in care salariul mediu era de 2.000 de lei.

acum 57 luni (1 Jul 2016)

Peter Kocsef povesteste ca dragostea pentru muzica i-a fost inoculata de catre un fost profesor de matematica si fizica de pe vremea scolii gimnaziale.

"De la varsta de 14 ani am pornit cu instrumentul. Un fost profesor de fizica-matematica, de la Scoala Generala 4, a dorit sa formeze o trupa de muzica. Era pasionat de muzica, cantase la chitara, si a dorit sa puna bazele unei formatii a scolii", povesteste Petre Kocsef despre inceputurile in muzica.

Acesta explica faptul ca ulterior mergea la Palatul Pionierilor, in fiecare duminica la repetitii. A optat pentru baterie (tobe), insa atunci se lucra la nivel mic."Instrumentele nu erau foarte profesioniste, dar ne descurcam la acel nivel. La Platul Pionierilor era toba mare cu pedala si toba mica. Am castigat locul 1 prin anii 71 sau 72, dupa care premiul o diploma si 2 saptamani la tabara Moneasa. Acolo trebuia sa sustinem spectacole in fiecare seara, cu ceea ce stiam sa cantam: Beatels, Rolling Stones, sigur, la nivelul nostru de cunostinte", mai spune Peter. Avea o toba cehoslovaca, cinel si ce mai trebuia la acel set de baterie.

Participa cu trupa la serile dansante care se organizau prin diferite licee sambata. Talentul sau, dar si al altor colegi de unitate il face sa intre in atentia gradatilor. Am avut ocazia sa cant si la Casa Centrala a Armatei din Bucuresti, alaturi de cativa buni instrumentisti din Sibiu. Nu ne dadeau voie sa plecam acasa de Revelion, pentru a le putea face programul artistic.

In anul 1979 apare prima confirmare a talentului sau si ajunge sa cante alaturi de Progeresiv TM. Mi s-a spus sa merg la mare ca au nevoie de mine. Am mers in prima seara cu cei de la Progresiv si am urcat pe scena intr-un program cu Gil Dobrica si Mirabela Dauer. Apoi m-au luat cei de la Progresiv TM, o trupa de mare standard la acea vreme. Mi-au spus sa incep la ei repetitiile, era foarte greu, faceam naveta la repet... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro