Julian Assange: WikiLeaks va dezvalui cum se implica serviciile de informatii americane in alegerile din Europa

Julian Assange: WikiLeaks va dezvalui cum se implica serviciile de informatii americane in alegerile din Europa

Assange, care a fondat WikiLeaks in 2006, se afla de mai bine de cinci ani in imposibilitatea de a parasi ambasada Ecuadorului din Londra, unde a primit azil politic pentru a evita o extradare in Suedia,acolo unde este cercetat pentru acuzatii de viol.

acum 44 luni (16 Aug 2016)

Intr-un interviu pentru televiziunea olandeza NOS, Assange a declarat ca Agentia de Securitate Nationala (NSA) ar fi serviciul care spioneaza cel mai agresiv alte state dintre toate agentiile americane. Fondatorul WikiLeaks a mai anuntat ca organizatia detine mai multe documente secrete legate de alegerile prezidentiale din Statele Unite, mai specific despre campania prezidentiala a candidatei democrate Hillary Clinton, Fundatia Clinton si Comitetul National Democrat, pe care le va publica la o data ulterioara.

"Exista un interes mare in alegerile din Statele Unite si acesta a fost un motiv bun pentru un numar de oameni cu interese de a da materiale presei - incluzand WikiLeaks (...) Noi vom publica intotdeauna astfel de informatii odata ce le verificam veridicitatea", a declarat Assange. Unele speculatii sustin ca mail-urile fost obtinute de la grupari de hackeri sustinute de guvernul rus, care au patruns in retelele democrate si au monitorizat comunicatiile lor interne pentru mai multe luni, incepand cu jumatatea lui 2015. Assange, care a fondat WikiLeaks in 2006, se afla de mai bine de cinci ani in imposibilitatea de a parasi ambasada Ecuadorului din Londra, unde a primit azil politic pentru a evita o extradare in Suedia,acolo unde este cercetat pentru acuzatii de viol. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro