Judecatorul Horatiu Dumbrava cere sesizarea Inspectiei Judiciare pentru declaratiile facute de Traian Basescu despre "ziaristul important"

Judecatorul Horatiu Dumbrava cere sesizarea Inspectiei Judiciare pentru declaratiile facute de Traian Basescu despre

"Nu stiu daca organele de urmarire penala, DNA sau Ministerul Public au fost sesizate cu privire la aceste aspecte de catre domnul Presedinte al Romaniei, obligatie de altfel prevazuta de normele procedural penale impun sesizarea organelor de urmarire penala atunci cand exista indicii de savarsire a unei infractiuni, inclusiv de catre un procuror, indiferent ca este vorba de un simplu cetatean si cu atat mai mult de catre Presedintele Romaniei", mai spune Horatius Dumbrava,, in sesizarea sa.

acum 109 luni (10 Sep 2014)

Afirmatia presedintelui a fost facuta in context in care acesta a vorbit despre "sistemul" la care a facut referire in declaratii ale sale anterioare, precizand ca "reminiscentele vechi s-au transferat si generatiei noi si s-ar putea sa vedeti cum decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important". Judecatorul Horatius Dumbrava precizeaza ca, in masura in care afirmatiile presedintelui se dovedesc a fi reale, se impune sesizarea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in ce priveste presupusii procurori care au actionat la comanda unui ziarist, fie declansarea cercetarii disciplinare fata de acesti procurori. In caz contrar, arata membrul CSM in sesizare, Inspectia Judiciara trebuie sa intocmeasca un raport privind aducerea atingerii independentei justitiei, a sistemului de justitie reprezentat de parchete si procurori, prin Ministerul Public. "Nu stiu daca organele de urmarire penala, DNA sau Ministerul Public au fost sesizate cu privire la aceste aspecte de catre domnul Presedinte al Romaniei, obligatie de altfel prevazuta de normele procedural penale impun sesizarea organelor de urmarire penala atunci cand exista indicii de savarsire a unei infractiuni, inclusiv de catre un procuror, indiferent ca este vorba de un simplu cetatean si cu atat mai mult de catre Presedintele Romaniei", mai spune Horatius Dumbrava,, in sesizarea sa. Presedintele Traian Basescu a lansat marti seara, la B1TV, o noua ipoteza legata de un ziarist important care ar fi controlat deciziile procurorilor, vorbind despre cazul Voiculescu, ca "parte a sistemului ingenuncheat". Banii de la Crescent transferati, un trust de media folosit impotriva statului, institutiile care nu au fost obediente, au fost pulverizate. S-ar putea sa vedeti cum decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important", a declarat presedintele statului, Traian Basescu, marti seara.

Basescu a fost intrebat, intr-o emisiune a postului B1 Tv, despre o declaratie a sa anterioara in care ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro