Judecatorul din dosarul lui Neculai Ontanu a vrut sa scape de puscarie un raket vinovat de un triplu asasinat

Judecatorul din dosarul lui Neculai Ontanu a vrut sa scape de puscarie un raket vinovat de un triplu asasinat

Raketul basarabean Robert Girleanu, unul dintre cei mai periculosi interlopi din zona Moldovei, a fost la un pas de a fi achitat pentru un triplu asasinat comis la inceputul anilor 2000. De asemenea, instanta a dispus achitarea lui Toma Sutru, fost secretar general al Primariei Sector 2, acuzat de luare de mita si spalare de bani, si condamnarea lui Aurel Radu la trei ani de inchisoare cu suspendare, pentru spalare de bani, si la efectuarea a 60 de zile de munca in folosul comunitatii.

acum 36 luni (27 Jul 2017)

Raketul basarabean Robert Girleanu, unul dintre cei mai periculosi interlopi din zona Moldovei, a fost la un pas de a fi achitat pentru un triplu asasinat comis la inceputul anilor 2000. Judecat de Curtea de Apel Bucuresti pentru faptele grave, Girleanu a fost in cele din urma condamnat la inchisoare pe viata.

Potrivit minutei de condamnare a Curtii de Apel Bucuresti, postata si pe site-ul institutiei, unul dintre cei doi judecatori din com-pletul care l-a judecat in apel pe Robert Girleanu a avut opinie separata. A fost o situatie rarisima pentru justitia romana, in sensul ca acel judecator, Dolache Damian, a optat pentru achitarea lui Girleanu, desi colegul sau de complet a decis condamnarea pe viata, mentinand sentinta primei instante. Pedeapsa a fost transata dupa ce la nivelul Curtii de Apel Bucuresti s-a constituit un complet de divergenta, care a stabilit ca in cazul lui Girleanu se impune condamnarea pe viata. Pe 4 decembrie 2016, mandatul de urmarire a fost anulat de Tribunalul Bucuresti, dupa Girleanu ar fi murit intr-un spital din Chisinau. De mentionat ca, in timpul procesului, justitia romana l-a consemnat in documente pe Robert Girleanu ca avand si prenumele "Veaceslav".

Faptele pentru care Robert Girleanu a fost condamnat dateaza din anul 2000, a-tunci cand, la instigarea raketului Ion Druta, Girleanu ar fi impuscat, in Repu-blica Moldova, trei parteneri de afaceri cu care derula trafic de masini furate. Cadavrele au fost des-coperite de anchetatorii basarabeni aflan-du-se ca au fost impuscate cu o pusca-militara Baikal.

Damian Dolache a facut parte si din completul care a achitat-o pe Mariana Rarinca, cea care ar fi santajat-o pe fost sefa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei. Rarinca a fost, in cele din urma, i urma unei cai extraordinare de atac, condamnata cu suspendare. De asemenea, instanta a dispus achitarea lui Toma Sutru, fost secretar general al Prim... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro