Judecatorii ii dau voie controversatului medic Burnei sa profeseze intr-un spital de stat. Care este motivatia Tribunalul Bucuresti

Insa chiar si in aceste momente de grea incercare, sa stiti ca nu regret decizia de a ramane in tara mea si de a-mi aduce contributia salvand mii de copii si aducand economii de milioane de euro Casei de Asigurari de Sanatate si romanilor operati, care altfel ar fi trebuit sa plateasca o parte din costurile cu spitalele din strainatate", scria pe Facebook medicul Gheorghe Burnei dupa anuntul instantei.

acum 75 luni (29 Aug 2017)

Medicul Gheorghe Burnei, acuzat ca a luat mita de la mai multi pacienti, ar putea profesa din nou intr-un spital de stat, au afirmat magistratii de la Tribunalul Bucuresti, mentionand ca "necesitatea ocrotirii opiniei publice nu mai este actuala", potrivit Mediafax.

"Are in vedere judecatorul de camera preliminara ca aceasta interdictie a fost impusa prin incheierea Curtii de Apel Bucuresti la data de 20.12.2016 , in urma cu 8 luni.

Prin urmare, judecatorul de camera preliminara va inlatura interdictia impusa inculpatului de a nu exercita profesia, sau de a nu desfasura activitatea in exercitarea careia a savarsit faptele, respectiv in cadrul ...... sau in alta unitate din sistemul public de sanatate apreciind ca nu mai este justificata", au explicat, prin motivare, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti.

"Gheorghe Burnei a condus discretionar sectia de ortopedie, toate resursele umane si materiale de care dispunea sectia de ortopedie erau folosite aproape in exclusivitate pentru proprii pacienti, ceilalti medici ai sectiei neprimind spatiu in programul operator, acces la materiale si aparatura.

A impus cu autoritate efectuarea anumitor interventii chirurgicale inutile (asa-zisele tehnici originale ale domniei sale) nelasand dreptul celorlalti medici de a opta pentru tratamentul chirurgical optim adecvat propriilor pacienti", se arata in scrisoarea transmisa de mai multi medici ortopezi din Sectia de Ortopedie Pediatrica a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii "Marie Curie" conducerii spitalului si Comisiei de etica.

In scrisoare, medicii ortopezi pediatri spun ca orice incercare de a pune in discutie tehnicile chirurgicale "inovative" si "premierele mondiale" sfarsea intr-o avalansa de injurii din partea medicului Gheorghe Burnei. Astfel, activitatea sectiei de ortopedie a fost practic deblocata, exista o lista de asteptare care este respectata, programul operator este previzibil, sunt efectiate interventii chir... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro