Judecatorii de la ICCJ vor asculta, in sedinta publica, inregistrarea dialogului dintre Orban si Tiberiu Urdareanu

Judecatorii ICCJ au decis, luni, sa audieze la un termen viitor inregistrarea celor doua convorbiri pe care Ludovic Orban le-a avut in anul 2016 cu omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, cel care l-a denuntat pe liderul PNL ca i-ar fi cerut bani pentru finantarea campaniei electorale la alegerile locale, scrie Agerpres. Pe 20 martie 2016, cu ocazia unei noi intrevederi, Orban i-ar fi pretins lui Urdareanu suma de 50.000 euro in numerar, aratand ca are un buget de campanie limitat si ca doreste "sa aiba canale deschise" pe anumite posturi de televiziune, au sustinut procurorii.

acum 46 luni (9 Oct 2017)

Judecatorii ICCJ au decis, luni, sa audieze la un termen viitor inregistrarea celor doua convorbiri pe care Ludovic Orban le-a avut in anul 2016 cu omul de afaceri Tiberiu Urdareanu, cel care l-a denuntat pe liderul PNL ca i-ar fi cerut bani pentru finantarea campaniei electorale la alegerile locale, scrie Agerpres. Ministrul Jianu a semnat ordinul care il favorizeaza pe stapanul semnaturilor digitale, Tiberiu Urdareanu

La acest termen al procesului, Ludovic Orban a dat pe parcursul a trei ore o ampla declaratie in fata instantei, in care a relatat despre intalnirile pe care le-a avut in 2016 cu Tiberiu Urdareanu.

Astfel, presedintele PNL a declarat ca, dupa ce a fost desemnat candidat al partidului la functia de primar general al Capitalei, a primit din partea lui Urdareanu un mesaj pe telefon de felicitare, ulterior cei doi stabilind sa se intalneasca la locuinta omului de afaceri.

Orban spune ca prima intalnire a avut loc la data de 1 martie, pentru a discuta problemele Capitalei, iar omul de afaceri s-a oferit sa-i ofere expertiza, informatii si chiar solutii pentru rezolvarea acestor probleme.

"Intreaga discutie s-a purtat 'la per tu', pe un ton familiar, care reflecta faptul ca exista o relatie de amicitie si nu a fost vorba de o discutie intre un om politic si un om de afaceri.

In ceea ce priveste discutia despre un eventual sprijin financiar, as vrea sa va precizez ca singura cerere formulata de mine, care ar putea fi interpretata ca un eventual sprijin financiar, este fraza: 'Te gandesti daca poti sa-mi dai si mie un sut in fund'. De altfel, urmarind cele aproape doua ore de inregistrari, impresia pe care am avut-o este ca Urdareanu si-a aratat preocuparea pentru a ma sprijini in aceasta campanie, inclusiv financiar. Discutia despre sumele de bani, modul in care sa fie virati banii nu arata intentia de a beneficia de o finantare ilegala.

Liderul PNL a mai spus ca, din 24 martie pana pe 11 aprilie, ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro