Judecatorii CCR ar putea putea raspunde material pentru abuz. Avocata Elenina Nicut: CCR sa inteleaga ca nu e deasupra legii

Elenina Nicut a explicat ca judecatorii CCR ar putea fi chemati rand pe rand sa explice in fata instantei de judecata de ce au emis hotararea si in final ar putea raspunde material pentru incalcarea legii si a Constitutiei: "Eu nu actionez impotriva lor in calitate de judecatori, ci de functionari emitenti ai unui act administrativ.

acum 78 luni (16 Oct 2017)

Avocata Elenina Nicut va ataca in instanta, cu o actiune in anulare, hotararea prin care presedintele Curtea Constitutionala isi aroga dreptul de a refuza publicarea opiniilor concurente si separate ale judecatorilor constitutionali, potrivit unui interviu publicat in Ziare.com.

Elenina Nicut a explicat ca judecatorii CCR ar putea fi chemati rand pe rand sa explice in fata instantei de judecata de ce au emis hotararea si in final ar putea raspunde material pentru incalcarea legii si a Constitutiei:

"Eu nu actionez impotriva lor in calitate de judecatori, ci de functionari emitenti ai unui act administrativ.

Avocata Elenina Nicut considera ca "CCR trebuie sa inteleaga faptul ca independenta sa nu inseamna ca este deasupra legii, astfel cum a revendicat in tot timpul procesului deja consumat si, mai mult ca sigur, o va revendica in continuare. (...) Asa ca ii invit si pe cei care, din lipsa de inspiratie, reflexe, viziune sau pur si simplu dintr-o prejudecata nesanatoasa intr-o tara (inca) libera, sa mi se alature in aceasta cruciada, apreciata de pe margine ca fiind o publicitate gratuita", mai adauga sursa citata.

Elenina Nicut a cerut suspendarea hotararii, instanta Curtii de Apel a refuzat solicitarea, dar a apreciat in motivare ca, prin emiterea hotararii, calificata drept act administrativ, CCR a incalcat propria lege de functionare si art 31 din Constitutie. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro