Judecatorii care l-au condamnat pe Carabulea: "Rolul ASF a fost denaturat". "Pericol deosebit de mare pentru siguranta financiara a asiguratilor"

Judecatorii care l-au condamnat pe Carabulea:

De asemenea, Curtea a considerat ca modul in care sunt sanctionati acesti inculpati trebuie sa reprezinte o riposta ferma si dura a societatii fata de fenomenul coruptiei precum si un puternic semnal de alarma in primul rand catre orice persoana, in sensul ca indiferent de orice factori subiectivi sau de natura personala, savarsirea unei infractiuni de acest gen nu trebuie sa fie ignorata si nu va ramane nepedepsita. Sute de mii de asigurati Aceasta concluzie, mai arata Curtea de Apel Bucuresti, se bazeaza si pe faptul ca prin activitatea infractionala a inculpatilor acestia au perturbat activitatea unei institutii careia i s-au acordat atributii de control si supraveghere tocmai a se realiza o obiectiva analiza si verificare a unei piete in care actioneaza societati comerciale ce au relatii contractuale cu un numar enorm de beneficiari.

acum 58 luni (2 Apr 2016)

"Astfel, inculpatul Carabulea este cel care a controlat de la bun inceput aceasta actiune ilicita si cel care controla si actiunile celorlalti inculpati. De asemenea, aceasta Curte constata ca inculpatul a demostrat o atitudine de sfidare fata de actul de justitie concluzie ce rezulta din antecedentele sale penale si atitudinea sa procesuala pe parcursul acestui proces penal.

Condamnarea

In acest caz, omul de afaceri Ilie Carabulea a fost condamnat la sase ani si sase luni de inchisoare in dosarul ASF, in timp ce fostul presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara Dan Radu Rusanu a fost achitat. Trimisi in judecata alaturi de el pentru constituirea grupului infractional, Marian Marzac, fost director general al SC Carpatica Asig SA, si Radu Mustatea, la data faptelor membru in Consiliul de Administratie al SC Carpatica Asig SA, au fost condamnati la 4 ani si sase luni si respectiv 3 ani si sase luni de inchisoare. "Chiar de la acest moment, inculpatii au avut reprezentarea faptului ca acesta va proteja interesele Carpatica Asig si ca urmeaza a fi recompensat pentru aceasta activitate, aceste recompense financiare fiind mascate sub forma unor drepturi sau beneficii ce derivau din fostul raport de munca dintre inculpatul Mirzac si Carpatica Asig.

De asemenea, Curtea a considerat ca modul in care sunt sanctionati acesti inculpati trebuie sa reprezinte o riposta ferma si dura a societatii fata de fenomenul coruptiei precum si un puternic semnal de alarma in primul rand catre orice persoana, in sensul ca indiferent de orice factori subiectivi sau de natura personala, savarsirea unei infractiuni de acest gen nu trebuie sa fie ignorata si nu va ramane nepedepsita.

Curtea a considerat ca executarea acestor pedepse in regim privativ de libertate este singura modalitate de reeducare a inculpatilor si constituie singura modalitate in care societatea poate avea o reactie adecvata in scopul reduc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro