Judecatorii au respins cererea DNA de suspendare a dizolvarii Carpatica Asigurari
DNA a depus la dosarul cauzei o cerere prin care societatea de asigurari sa nu se dizolve pentru urmatoarele 60 de zile avand in vedere ca societatea este condamnata, pe fond, la o amenda penala de 600.000 de lei in dosarul in care au fost trimisi in judecata mai multi membri ai Autoritatii de Supraveghere Finanaciara (ASF) acuzati ca au favorizat firma de asigurari a milionarului Ilie Carabulea.
DNA a depus la dosarul cauzei o cerere prin care societatea de asigurari sa nu se dizolve pentru urmatoarele 60 de zile avand in vedere ca societatea este condamnata, pe fond, la o amenda penala de 600.000 de lei in dosarul in care au fost trimisi in judecata mai multi membri ai Autoritatii de Supraveghere Finanaciara (ASF) acuzati ca au favorizat firma de asigurari a milionarului Ilie Carabulea. Procurorul de sedinta a aratat ca "problemele financiare invocate de firma de asigurari pot sa conduca la lichidarea societatii si, astfel, firma nu mai poate fi trasa la raspundere penala, ea fiind deja condamnata pe fond".
In cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie s-a solicitat "luarea, pentru o durata de 60 de zile, a masurii preventive constand in interdictia initierii procedurilor de dizolvare si lichidare privind SC Carpatica Asig SA, sau, dupa caz, suspendarea procedurilor de dizolvare si lichidare initiate, in situatia in care, la data judecarii prezentei cereri, acestea proceduri au fost deja initiate".
Societatea Carpatica Asig SA a fost trimisa in judecata in 25 aprilie 2014, pentru cumparare de influenta si dare de mita, iar in 8 martie 2016, a fost condamnata, de Curtea de Apel Bucuresti la plata unei amenzi penale de 600.000 de lei, precum si la publicarea hotararii de condamnare in mass-media.
In aceste conditii, in 27 iulie, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a decis, printre altele, declansarea procedurii de faliment si lichidarea societatii Carpatica Asig prin procedura obisnuita de insolventa, precum si emiterea solicitarii pentru deschiderea procedurii falimentului firmei, cu sesizarea judecatorului sindic din tribunal.
In cererea adresata Inaltei Curti de Casatie si Justitie, procurorii DNA arata ca situatia aparuta in urma deciziei luate de ASF "creeaza riscul lichidarii si radierii in termen scurt a inculpatei persoana juridica, astfel incat sa aceasta nu mai poata fi trasa la raspun... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro