Judecatorii au decretat secretizarea dosarului de santaj sexual al fostului episcop de Husi: "Vizeaza viata intima a persoanei"

Judecatorii au decretat secretizarea dosarului de santaj sexual al fostului episcop de Husi:

Hotararea ca procesul in care Corneliu Barladeanu, pe numele sau de mirean Cornel Onila, are calitate de persoana vatamata, sa se judece in sedinta secreta a fost luata la solicitarea avocatului fostului episcop. Solicitarea a fost insusita si de procurorul de sedinta, reprezentantul DNA, insa nu si de avocatii preotilor acuzati ca l-au santajat pe fostul episcop cu filmulete compromitatoare pentru a obtine functii si bani.

acum 43 luni (1 Nov 2017)

Hotararea ca procesul in care Corneliu Barladeanu, pe numele sau de mirean Cornel Onila, are calitate de persoana vatamata, sa se judece in sedinta secreta a fost luata la solicitarea avocatului fostului episcop. Vor fi audiati martori care vor da declaratii, in care vor aparea si aspecte ce tin de viata intima a persoanei vatamate",a solicitat avocatul Liviu Bran, aparatorul fostului episcop.

Solicitarea a fost insusita si de procurorul de sedinta, reprezentantul DNA, insa nu si de avocatii preotilor acuzati ca l-au santajat pe fostul episcop cu filmulete compromitatoare pentru a obtine functii si bani.

"In momentul de fata nu se mai poate vorbi de o calitate a persoanei vatamate, avand in vedere ca aceasta nu mai ocupa functia de episcop.

Presedintele completului de judecata a admis, insa, solicitarea avocatului fostului episcop si a dispus ca procesul in acest caz sa se desfasoare cu usile inchise.

Cutremurul provocat de episcopul de Husi in BOR

Scandalul de la Episcopia Husilor a izbucnit la jumatatea lunii iunie anul curent.

Dupa arestarea la domiciliu a celor trei preoti acuzati de santaj, la scurt timp in presa tabloida a fost publicat unul dintre cele opt filmulete ridicate de procurorii DNA in urma perchezitiilor. Celalalt barbat a fost indicat de mai multe persoane ca fiind un fost elev de seminar, in prezent preot.

Inregistrarea ar fi fost realizata in timp ce seminaristul era elev in clasa XI-a si ar fi fost realizata de acesta chiar in scop de santaj. Fostul coleg de camera al seminaristului, fosta pedagoga a seminarului Teologic, precum si mai multi preoti au afirmat ca in interiorul Seminarului Teologic din Husi presupusa relatie dintre Corneliu Barladeanu si seminaristul din filmare era de notorietate, iar respectivul elev nu ar fi fost singurul care ar fi ajuns in dormitorul prelatului.

Dupa vizionare... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro