Judecator ICCJ: Exista banuiala intemeiata ca Bogdan Olteanu a solicitat si primit de la SOV un milion de euro

Judecătorul de la Inalta Curte de Casație și Justiție, care l-a plasat pe viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu in arest la domiciliu, "constată, in baza probelor administrate in cauză pană la acest moment procesual, că acestea susţin aprecierea existenţei unor motive verosimile care fundamentează bănuiala intemeiată că inculpatul Olteanu Bogdan a săvarşit fapta de trafic de influență". Misterele din declarațiile de avere ale viceguvernatorului BNR, acuzat de luare de mită Potrivit DNA, in perioada iulie - noiembrie 2008, Bogdan Olteanu, in calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, ar fi solicitat și primit de la un om de afaceri (Sorin Ovidiu Vintu) suma de un milion de euro și sprijin electoral, constand in servicii de marketing și consultanță, in schimbul efectuării de demersuri pe langă membrii Guvernului Romaniei pentru determinarea numirii unei persoane (a lui Liviu Mihaiu) pe postul de guvernator al Deltei Dunării.

acum 76 luni (3 Aug 2016)

Judecătorul de la Inalta Curte de Casație și Justiție, care l-a plasat pe viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu in arest la domiciliu, "constată, in baza probelor administrate in cauză pană la acest moment procesual, că acestea susţin aprecierea existenţei unor motive verosimile care fundamentează bănuiala intemeiată că inculpatul Olteanu Bogdan a săvarşit fapta de trafic de influență".

De asemenea, judecătorul a apreciat, in motivarea deciziei sale, că Bogdan Olteanu "in perioada iulie - noiembrie 2008, a solicitat și primit de la Vantu Sorin Ovidiu un milion de euro in schimbul efectuării de demersuri pe langă membrii Guvernului Romaniei pentru determinarea numirii lui Liviu Mihaiu pe postul de guvernator al Deltei Dunării". Contestațiile vor fi judecate la data de 11 august de o altă instanță de la Inalta Curte de Casație și Justiție. Plimbarea celor 2.000.000 de euro mită

Pentru judecătorul de drepturi și libertăți de la ICCJ, prezintă "relevanţă sub aspect probator declaraţiile martorilor care au arătat modalitatea in care, din dispoziţia lui Vantu Sorin Ovidiu, s-a remis inculpatului Olteanu Bogdan suma de un milion de euro in schimbul numirii lui Liviu Mihaiu in funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Transferul s-a realizat in două tranșe - o plată de 1 milion euro in contul unei societăți (IT Media Productions Delaware), iar o plată de 1 milion de euro in contul personal al martorului".

Inalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a publicat miercuri motivarea privind plasarea fostului viceguvernator al Băncii Naționale Romane (BNR) in arest la domiciliu, timp de 30 de zile. Deși judecătorul de drepturi și libertăți de la Inalta Curte de Casație și Justiție apreciază că Bogdan Olteanu ar fi abuzat de funcția sa de președinte al Camerei Deputaților, nu a considerat necesar arestul preventiv pentru buna desfășurare a anchetei penale.

"Nu se impune luare faţ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro