Judecator, despre discutiile pe legile Justitiei: "Pozitiile unor ONG-uri de magistrati care sunt contrare adunarilor generale reprezinta o anomalie"

Judecator, despre discutiile pe legile Justitiei:

Cristi Danilet sustine ca numarul magistratilor din justitie este de 7000, iar singurul reprezentant oficial al tuturor acestora este CSM. Personal nu mai fac parte din UNJR (am fost in echipa care a decis infiintarea ei si am fost purtator de cuvant al acesteia in urma cu cativa ani), iar pozitiile doamnei Garbovan nu au nicio legatura cu interesele mele si ale celorlalti judecatori - nici macar a celor clujeni, in randul carora isi desfasoara activitatea - in raport cu proiectele vizand legile justitiei: noi ne-am exprimat clar in adunarile generale, optand pentru respingerea lor in totalitate.

acum 50 luni (24 Nov 2017)

Cristi Danilet sustine ca numarul magistratilor din justitie este de 7000, iar singurul reprezentant oficial al tuturor acestora este CSM. Procurorul general Augustin Lazar a spus ca principalele propuneri contestate se refera la procedura de numire la varful parchetelor si la infiintarea unui Consiliu de integritate, care ar fi o institutie neconstitutionala. Postarea lui Cristi Danilet "Ca urmare a unor intrebari repetate pe care le-am primit cu privire la sustinerile pe care le face doamna judecator Dana Garbovan, aduc urmatoarele lamuriri: Doamna Garbovan nu este sefa judecatorilor sau reprezentantul judecatorilor, asa cum este prezentata de o parte a presei. Ea este presedintele unei asociatii neguvernamentale intitulata 'Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR)' a carei componenta si al carei numar de membri este necunoscut (acum vreo trei ani numarul membrilor era sub 100 si toti erau judecatori). Ca urmare a pozitiilor publice repetate indreptate impotriva unor institutii ale statului si a unor categorii de magistrati, doamna Garbovan si-a pierdut sustinerea din partea multor membri si a unor simpatizanti nemembri. Personal nu mai fac parte din UNJR (am fost in echipa care a decis infiintarea ei si am fost purtator de cuvant al acesteia in urma cu cativa ani), iar pozitiile doamnei Garbovan nu au nicio legatura cu interesele mele si ale celorlalti judecatori - nici macar a celor clujeni, in randul carora isi desfasoara activitatea - in raport cu proiectele vizand legile justitiei: noi ne-am exprimat clar in adunarile generale, optand pentru respingerea lor in totalitate. Pozitiile unor ONG-uri de magistrati care sunt contrare celor ale adunarilor generale ale instantelor si parchetelor reprezinta o anomalie de sistem menita sa genereze confuzii si neincredere in Justitie." ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro