Judecatoarea Mihaela Cotora, cercetata pentru ca a incercat fraudarea examenului pentru functii la Curtea de Apel Craiova, in vizorul CSM

Tentativă de fraudare a examenului pentru funcții la Craiova Potrivit legii, comisia de examen este formață din patru judecători - doi de la Inalta Curte de Casație și Justiție, doi de la Curțile de Apel -, doi specialiști in management și un specialist in comunicare. Aceasta le-ar fi dat favoriților săi, judecătorii Condurat și Comănescu, două proiecte de management și ar fi simulat cu ei prezentările, exersand variante de intrebări și răspunsuri posibile.

acum 53 luni (26 Jan 2016)

Secția pentru Judecători a CSM a continuat, marți, judecarea in acțiune disciplinară a președintei Curții de Apel Craiova,Mihaela Cotora. Ea este urmărită penal de DNA pentru că, in 2013, ar fi incercat să instaleze doi apropiați in funcția de vicepreședinte la instanța pe care o conducea și pe care ar fi vrut să o controleze, așa cum Romania liberă a dezvăluit in 2015.

In august 2013, CSM a decis să scoată la concurs mai multe funcții de conducere la judecătoriile, tribunalele și curțile de apel din țară. Concursul, planificat pentru luna noiembrie 2013, consta in depunerea proiectului de management, testarea psihologică, susținerea proiectului in fața comisiei de examen in cadrul unui interviu și ultima probă, test scris. Tentativă de fraudare a examenului pentru funcții la Craiova

Potrivit legii, comisia de examen este formață din patru judecători - doi de la Inalta Curte de Casație și Justiție, doi de la Curțile de Apel -, doi specialiști in management și un specialist in comunicare. Numirea lor este făcută de CSM, iar numele membrilor comisiei este secret pană la inceperea examenului, pentru a se evita tentativele de trafic de influență sau presiunile in favoarea unor anumiți candidați.

Pentru Curtea de Apel Craiova s-au scos la concurs două funcții de vicepreședinți, pentru care s-au inscris patru candidați.

Pentru a-și putea instala favoriții, potrivit documentelor, Cotora ar fi reușit, prin apropiații ei din CSM, să afle numele judecătorilor din comisie și apoi ar fi incercat, direct sau prin intermediar, să-i influențeze pentru ca protejații ei să caștige funcțiile.

Aceasta le-ar fi dat favoriților săi, judecătorii Condurat și Comănescu, două proiecte de management și ar fi simulat cu ei prezentările, exersand variante de intrebări și răspunsuri posibile.

In data de 20 noiembrie 2013, Condurat și Comănescu au susținut pr... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro