Judecatoarea care a recunoscut spaga de 195.000 de euro: "Astept hotararea asa cum si avocatul Istrate Micescu si-a luat condamnarea din motive politice"

Judecatoarea care a recunoscut spaga de 195.000 de euro:

"Animata de dorinta de a obtine facil sume mari de bani" "Geanina Terceanu (foto) a pronuntat o solutie de achitare a tuturor inculpatilor din dosarul respectiv, inclusiv a persoanelor de la care nu primise sume de bani, tocmai pentru a nu crea suspiciuni, in conditiile in care ar fi pronuntat achitarea numai a persoanelor ce ii remisesera sume de bani", arata Curtea de Apel in motivarea condamnarii. "Instanta constata ca inculpata Teodorovici Geanina a comis o infractiune grava, de luare de mita, in calitate de judecator, animata de dorinta de a obtine facil sume mari de bani, in mod ilicit, incalcandu-si de o maniera grava atributiile de serviciu...instanta apreciaza ca infractiunile de luare de mita comise de catre judecatori (in analiza sa, instanta va avea in vedere numai judecatorii, nu si alti magistrati, tinand seama de obiectul cauzei) prezinta o gravitate ridicata tinand seama de natura functiei exercitate de catre acestia", arata Curtea de Apel Bucuresti.

acum 42 luni (12 Apr 2017)

"Sunt un om care am gresit si stau demn in fata completului de judecata, si astept hotararea asa cum si renumitul avocat Istrate Micescu si-a luat condamnarea din motive politice, si s-a dus... a murit in penitenciar, dupa trei ani de detentie.

Ea este condamnata la 5 ani si 6 luni pentru ca ar fi primit spaga de la fratii Ioan si Victor Becali- 185.000 de euro, iar de la Borcea- 10.000 de euro. Cazul sau este in prezent in faza de apel, la Curtea Suprema. In schimbul banilor i-ar fi achitat, in noimebrie 2012, pe "greii" din fotbal, 8 impresari si sefi de cluburi din Romania. In faza superiora a procesului, sentinta data de Terceanu a fost desfiintata, toti inculpatii au primit, in martie 2014, pedepse cu executare: Cristian Borcea si Ioan Becali - cate sase ani si patru luni, Victor Becali - patru ani si opt luni, Gheorghe Copos - trei ani si opt luni, Mihai Stoica - trei ani si sase luni, Gheorghe Netoiu si Jean Padureanu - cate trei ani si patru luni, si Gheorghe Popescu - trei ani, o luna si zece zile.

Detalii despre acest caz in articolul EXCLUSIV Spovedania judecatoarei corupte Terceanu: "Perceptia mea a fost ca eu si domnul Borcea ne placuseram reciproc" Cine este Istrate Micescu

Istrate Micescu (1881- 1951) a fost un jurist, om politic si profesor universitar roman, care a indeplinit functia de ministru al afacerilor straine (1937-1938). A fost apoi arestat, acuzat de "actiuni de rezistenta impotriva regimului de democratie populara" si condamnat la data de 1 iulie 1948 la sentinta de 20 de ani de temnita grea. Dupa cum relateaza cei prezenti in sala, in momentul in care si-a auzit sentinta, Micescu a replicat judecatorilor astfel: "Multumesc generozitatii Inaltei Curti ca mi-a dorit o viata atat de lunga in care probabil voi face doi sau trei, iar restul ii veti face voi!". Istrate Micescu a incetat din viata la data de 22 mai 1951, in penitenciarul Aiud. Ea a spus ca este povar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro