Joseph Dunford: SUA vor activa optiunea militara impotriva Coreei de Nord doar daca sanctiunile vor esua. China face un anunt dur pentru regimul de la Phenian

Pe fondul cresterii temerilor cu atacuri nucleare si intensificarii retoricii intre Casa Alba si regimul comunist de la Phenian, China a anuntat ca a decis sa suspende "in totalitate" importurile de fier, plumb si fructe de mare din Coreea de Nord, in concordanta cu noile sanctiuni ONU, transmite AFP, potrivit news.ro.

acum 73 luni (14 Aug 2017)

Dunford a facut aceasta precizare in cursul unei intrevederi avute la Seul cu presedintele sud-coreean Moon Jae-in, informeaza Reuters.

Seful Statului Major al armatei americane a mai avut la Seul intrevederi cu oficiali din domeniul militar, intre care ministrul sud-coreean al Apararii Song Young-moo.

Dunford va pleca de la Seul la Beijing si isi va incheia turneul asiatic la Tokyo.

Guvernatorul Guam, Eddie Calvo, a declarat luni ca nu exista schimbari le nivelul securitatii, dar autoritatile locale "sunt pregatite pentru cel mai sumbru scenariu" in cazul in care Coreea de Nord decide sa-si puna in aplicare amenintarea, relateaza agentia de presa EFE, citata de Agerpres in pagina electronica.

"In caz de atac nuclear, va fi o catastrofa nu doar pentru Guam, Coreea de Sud sau Japonia, ci pentru intreaga lume", a avertizat guvernatorul Guam.

Pe fondul cresterii temerilor cu atacuri nucleare si intensificarii retoricii intre Casa Alba si regimul comunist de la Phenian, China a anuntat ca a decis sa suspende "in totalitate" importurile de fier, plumb si fructe de mare din Coreea de Nord, in concordanta cu noile sanctiuni ONU, transmite AFP, potrivit news.ro. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro