Joseph Blatter si-a anuntat demisia de la sefia FIFA, dupa 4 zile de mandat!

Totodată, Parchetul elveţian a confiscat, miercuri, documente electronice de la sediul FIFA din Zurich, in cadrul urmăririi penale incepute cu privire la fapte, pentru "spălare de bani şi management defectuos", in procesul de atribuire a organizării Cupei Mondiale, ediţiile din 2018 Rusiei şi 2022 Qatarului.

acum 105 luni (2 Jun 2015)

Joseph Blatter și-a anunțat demisia din funcția de președinte FIFA, după ce in urmă cu patru zile a fost reales pentru un al cincilea mandat.

Joseph Blatter a caştigat, vineri, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, in urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, Prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

Joseph Blatter, in varstă de 79 de ani, se află la conducerea FIFA din 1998.

Decizie influențată de scandalul de corupție

Marea lovitură pentru Blatter a venit după ce mana sa dreaptă, secretarul general Jerome Valcke, a fost acuzat in presa americană că ar fi fost intermediar intr-un caz in care autoritățile din Africa de Sud ar fi mituit un alt oficial FIFA pentru a caștiga organizarea CM 2010. Şapte oficiali ai forului mondial au fost reţinuţi, săptămana, la Zurich, la solicitarea Departamentului de Justiţie al SUA, in legătură cu fapte de corupţie.

Inclupații ar fi primit mită sau alte foloase in valoare de peste 150 de milioane de dolari pentru a da decizii favorabile diferitor grupuri de interese. Totodată, Parchetul elveţian a confiscat, miercuri, documente electronice de la sediul FIFA din Zurich, in cadrul urmăririi penale incepute cu privire la fapte, pentru "spălare de bani şi management defectuos", in procesul de atribuire a organizării Cupei Mondiale, ediţiile din 2018 Rusiei şi 2022 Qatarului.

Cu tot acest scandal, Joseph Blatter a caştigat, vineri, la Zurich, un al cincilea mandat la preşedinţia FIFA, după ce, in urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro