Joia Mare, traditii: cum sa vopsiti ouale natural, fara chimicale

Joia Mare, traditii: cum sa vopsiti ouale natural, fara chimicale

Daca vreti oua galbene, folositi turmeric Doua linguri de turmeric si o mana de coaja de morcovi va ajuta sa obtineti culoarea galben pentru oua. Afinele va ajuta sa obtineti oua mov Pentru a avea pe masa de Paste oua de culoare mov aveti nevoie de o jumatate de punga de afine, chiar si congelate.

acum 94 luni (9 Apr 2015)

Daca vreti sa mancati oua fara chimicale, atunci o simpla cautare pe internet va poate aduce solutii numai bune de pus in practica pentru vopsirea oualor. De exemplu, cea mai folosita metoda este cea a foilor de ceapa.

Daca vreti oua galbene, folositi turmeric

Doua linguri de turmeric si o mana de coaja de morcovi va ajuta sa obtineti culoarea galben pentru oua. De asemenea, sofranul de India da o culoare galbena oualor de Paste, dar necesita mai mult timp pentru ca vopseaua sa prinda. Cateva varfuri de cutit de sofran puse intr-un borcan cu apa de la robinet, va colora instant ouale.

Ouale roz se obtin folosind sfecla rosie

In loc sa fierbeti ouale in sucul de sfecla, le puteti lasa peste noapte in aceasta zeama. Atentie insa, fierbeti bine oaule inainte de a le scufunda in sucul de sfecla, pentru ca acesta patrunde in coaja si va puteti trezi cu oul colorat si pe interior.

Daca vreti oua verzi aveti mai multe variante

Cine doreste sa obtina in mod natural oua verzi poate folosi zeama de urzici. Exista insa riscul de a obtine ouale de culoare gri.

Daca vreti oua albastre folositi varza rosie

Varza rosie va colora ouale de Paste in albastru, desi culoarea vopselei in sine este purpurie.

Afinele va ajuta sa obtineti oua mov

Pentru a avea pe masa de Paste oua de culoare mov aveti nevoie de o jumatate de punga de afine, chiar si congelate. Prin zdrobirea afinelor de coaja oului se vor obtine mai multe pete de culoare. Adaugati patru cani cu apa si le fierbeti timp de 30 de minute.

O alta vopsea naturala perfecta pentru a vopsi ouale de Paste este sucul de grapefruit rosu. Ouale se fierb in suc de grapefruit timp de 45 de minute pentru a capata o culoare lavanda pastel.

Diluat sau folosit ca atare, vinul ro... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro