John McCain: Coreea de Nord trebuie sa stie ca pretul unei agresiuni este "anihilarea"

John McCain: Coreea de Nord trebuie sa stie ca pretul unei agresiuni este

"Cred ca trebuie sa le spunem oficialilor chinezi ca suntem gata sa suportam costurile asociate cu o scadere a schimburilor comerciale dintre cele doua tari, numai ca, de data aceasta, ceva sa se schimbe", a afirmat McCain.

acum 69 luni (12 Sep 2017)

Washingtonul trebuie sa "se asigure ca liderul Kim Jong-un stie ca daca va actiona agresiv, pretul platit va fi anihilarea", a declarat McCain, in cadrul unui interviu acordat postului CNN. Senatorul statului Arizona a adaugat ca, in aceasta criza, sustine o strategie ce implica sporirea capacitatilor anti-racheta din Coreea de Sud, exercitarea de presiuni suplimentare asupra Chinei si, in plus, desfasurarea de arme nucleare in Peninsula Coreeana. In opinia acestuia China nu face destul pentru a limita programele militare ale Phenianului, exprimandu-si sustinerea pentru ca Statele Unite sa uzeze de pozitia sa economica dominanta pentru a influenta Beijingul. "Cred ca trebuie sa le spunem oficialilor chinezi ca suntem gata sa suportam costurile asociate cu o scadere a schimburilor comerciale dintre cele doua tari, numai ca, de data aceasta, ceva sa se schimbe", a afirmat McCain.

Cunoscutul jurnalist american, Glenn Greenwald, a caracterizat aceste declaratii ca fiind o dovada de ipocrizie din partea oficialilor americani. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro