"JOGGING TURISTIC" pentru a descoperi atractiile Romei

Bazandu-se pe informatii care circula din gura in gura, sau culese de pe portalul turistic online Trip Advisor, turistii care participa la acest jogging evita hoardele de turisti si caldura de la miezul zilei dar si excesele gastronomice.

acum 72 luni (18 Sep 2014)

Kristin Karstensdotter, o tanara suedeza stabilita in Italia, a avut aceasta idee in 2012, cand se antrena pentru Maratonul de la Roma. La orele 9.00 dimineata, un grup de maximum sase persoane isi da intalnire la portile Castelului Sant'Angelo. Turul strabate pietele emblematice -- Navona, Del Popolo, Venezia, Di Spagna -- malurile fluviului Tibru si se incheie la Panteon. La aceasta ora a diminetii orasul este rezervat localnicilor, iar turistii sunt inca putini. Calea este libera pentru micul grup care se opreste cateva clipe in fata monumentelor pentru a asculta anecdotele istorice povestite de ghida. "Participa persoane cu varste cuprinse intre 14 si 65 de ani", spune ghida suedeza imbracata in tinuta sport. Majoritatea celor inscrisi se declara "sportivi", spune Kristin care primeste in grup si alergatori ocazionali.

Bazandu-se pe informatii care circula din gura in gura, sau culese de pe portalul turistic online Trip Advisor, turistii care participa la acest jogging evita hoardele de turisti si caldura de la miezul zilei dar si excesele gastronomice. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro