Joe Biden, in vizita la Kiev. Vicepresedintele american va discuta despre inarmarea ucrainenilor

Joe Biden, in vizita la Kiev. Vicepresedintele american va discuta despre inarmarea ucrainenilor

"Problema acordarii de arme letale de aparare pentru Ucraina nu a fost niciodata scoasa de pe ordinea de zi, ea ramane pe masa si este ceea ce examinam astazi. Si cred ca acest subiect va fi o tema de discutie cu ocazia vizitei vicepresedintelui Joe Biden la Kiev", a declarat Tony Blinken, adjunctul consilierului pe probleme de securitate nationala de la Casa Alba, citat de agentia rusa de stiri TASS. Trupele sunt de infanterie, de artilerie, blindate de teren si aeriene, care se afla la doar cativa kilometri de Ucraina.

acum 114 luni (20 Nov 2014)

"Problema acordarii de arme letale de aparare pentru Ucraina nu a fost niciodata scoasa de pe ordinea de zi, ea ramane pe masa si este ceea ce examinam astazi. Si cred ca acest subiect va fi o tema de discutie cu ocazia vizitei vicepresedintelui Joe Biden la Kiev", a declarat Tony Blinken, adjunctul consilierului pe probleme de securitate nationala de la Casa Alba, citat de agentia rusa de stiri TASS. Joi, vicepresedintele american Joe Biden se va afla la Kiev, unde efectueaza o vizita oficiala de doua zile. Alaturi de el se afla Victoria Nuland, subsecretar de stat american pentru Afaceri euroasiatice.

Pe 22 august, convoiul rus stationat de mai multe saptamani la granita cu Ucraina a patruns pe teritoriul tarii, fara aprobarea Kievului. Vehiculele au trecut printr-un punct de frontiera controlat de separatisti, astfel ca nu au fost verificate de vamesi ucraineni.

Guvernul de la Kiev a acuzat Rusia de "invazie directa", dupa ce anuntase anterior ca va considera o astfel de manevra un act de agresiune. De mai multe saptamani, ucrainenii, NATO si UE avertizeaza ca este posibil ca Rusia sa incerce sa invadeze Ucraina sub pretextul unei misiuni umanitare.

De la inceputul lunii august, rusii au incercat de mai multe ori sa trimita diverse convoaie in Ucraina. Armata rusa a organizat un nou "convoi umanitar", pe care-l tin foarte aproape de un punct de frontiera, a declarat Valeri Chali, adjunct al Administratiei Prezidentiale Ucrainene, avertizand ca, daca acest convoi ar fi intrat in Ucraina, ar fi putut provoca un razboi deschis, total, intre cele doua tari.

Pe 6 august, Kievul a avertizat pentru prima data ca rusii intentioneaza sa se foloseasca de o misiune ori "umanitara", ori "de mentinere a pacii" pentru a invada Ucraina. "Un contingent de forte pacificatoare, care se afla de mai bine de cinci luni la granita ruso-ucraineana, cu greu poate fi numita misiune de mentinere a pacii. In ultimele sapt... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro