Jocurile Europene de la Baku: Andreea Chitu, campioana europeana la judo

Sportiva Andreea Chiţu a cucerit, joi, medalia de aur in finala categoriei 52 de kilograme, la Campionatul European de judo, organizat in cadrul Jocurilor Europene de la Baku, informează Mediafax. Andreea Chiţu a fost campioană europeană in 2012, cucerind ulterior o medalie de argint (2013) şi una de bronz (2014) in competiţia continentală, iar in palmares mai are una de argint şi una de bronz la Campionatele Mondiale, in 2014 şi 2011.

acum 107 luni (25 Jun 2015)

Sportiva Andreea Chiţu a cucerit, joi, medalia de aur in finala categoriei 52 de kilograme, la Campionatul European de judo, organizat in cadrul Jocurilor Europene de la Baku, informează Mediafax.

Andreea Chiţu a fost campioană europeană in 2012, cucerind ulterior o medalie de argint (2013) şi una de bronz (2014) in competiţia continentală, iar in palmares mai are una de argint şi una de bronz la Campionatele Mondiale, in 2014 şi 2011.

In grupa A, de la aceeaşi categorie, Larisa Florian a obţinut victorii cu Jaana Sundberg (Finlanda) şi Kelly Edwards (Marea Britanie), dar in lupta pentru calificarea in semifinale a fost invinsă de Natalia Kuziutina (Rusia). In prima confruntare din recalificări, sportiva noastră a invins-o pe Birgit Ente (Olanda), insă in disputa pentru medalia de bronz a cedat in faţa sportivei germane Mareen Kraeh in mai puţin de un minut, incheind astfel competiţia pe locul 5.

Tot joi, la categoria 48 de kilograme, Violeta Dumitru a fost eliminată in primul tur al grupei A de portugheza Leandra Freitas, iar Monica Ungureanu a pierdut la Ebru Sahin (Turcia) in turul doi al grupei C.

De asemenea, Loredana Ohai a fost invinsă in turul doi din grupa A, categoria 57 de kilograme, de olandeza Sanne Verhagen, după ce sportiva tricoloră caştigase prima luptă cu Larissa Csatari (Elveţia).

La aceeaşi categorie, viceampioana olimpică in 2012 Corina Căprioriu a avut un prim tur liber in grupa C, după care a invins-o pe Giulia Quintavalle (Italia), dar pentru caştigarea grupei şi calificarea in semifinale a fost invinsă de kosovara Nora Gjakova, după prelungiri, astfel că a intrat in recalificări pentru medalia de bronz.

La masculin, Amado Lazea a fost eliminat in primul tur al categoriei 60 de kilograme, grupa C, de Artiom Arşanski, iar Remus Lazea a pierdut tot in primul tur, la categoria 66 de kilograme, grupa C, cu Jasper Lefevere (Belgia).

Competiţia de ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro