Jocurile din PNL pentru sefia partidului. Care sunt taberele din PNL si ce urmareste Dacian Ciolos

Mai multe tabere din PNL au intrat in disputa pentru sefia partidului, inainte de congresul din 17 iunie. Cristian Busoi a fost sustinut de o serie de veterani ai PNL, precum Marian Petrache (care s-a retras din postul de secretar general fiind acuzat de luare de mita si santaj) Teodor Atanasiu, Mihai Voicu sau Gigel Stirbu. Ce planuri au Busoi si Orban La reuniunea Biroului Permanent National, care a urmat dupa sedinta vechiului PNL, spiritele s-au incins, dupa ce fostul presedinte Alina Gorghiu a contestat modul in care s-au organizat sedinta dar si faptul ca Petrache, retras din functie, a condus lucrarile.

acum 81 luni (28 Feb 2017)

Mai multe tabere din PNL au intrat in disputa pentru sefia partidului, inainte de congresul din 17 iunie. Functia de secretar general al PNL revine vechilor liberali, dupa ce fostul PDL a obtinut sefia interimara pentru Raluca Turcan. Cristian Busoi a fost sustinut de o serie de veterani ai PNL, precum Marian Petrache (care s-a retras din postul de secretar general fiind acuzat de luare de mita si santaj) Teodor Atanasiu, Mihai Voicu sau Gigel Stirbu. O parte dintre vechii liberali au contestat faptul ca au primit convocarea abia ieri dimineata la ora 9.00 pentru sedinta care trebuia sa inceapa la ora 10.00 si ca nu au putut participa. Potrivit unor surse din PNL, zece lideri de organizatii nu au participat la acea sedinta, mare parte dintre acestea din Ardeal.

Ce planuri au Busoi si Orban

La reuniunea Biroului Permanent National, care a urmat dupa sedinta vechiului PNL, spiritele s-au incins, dupa ce fostul presedinte Alina Gorghiu a contestat modul in care s-au organizat sedinta dar si faptul ca Petrache, retras din functie, a condus lucrarile. De asemenea, Gorghiu i-a acuzat pe veteranii din jurul lui Busoi ca nu si-au asumat raspunderea pentru esecul partidului in alegeri. Ea a fost pusa la punct tocmai de cei care erau, in trecut, in tabara sa - Petrache, Atanasiu sau Voicu. In cele din urma, presedintele interimar Raluca Turcan a decis ca sedinta in care a fost propus Busoi a fost organizata corect, iar desemnarea acestuia a fost validata.

Dupa demisia lui Marian Petrache din functia de secretar general, liberalii il doreau pe Dan Motreanu in acest post, dar el a refuzat. Numele lui Motreanu este vehiculat de aceeasi tabara si pentru sefia PNL, dar acesta este trimis in judecata, iar urmatorul termen este pe 14 martie. Daca Motreanu va castiga procesul, scenariul va prinde teren, daca nu tabara din spatele acestuia se va regrupa in spatele lui Busoi, in calitate de candidat la sefia PNL.

Din tabara vechiului PNL si-a anuntat... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro