Jocurile care au "paralizat" Brazilia! De ce Olimpiada de la Rio de Janeiro nu se anunta un eveniment de succes

Jocurile care au

Rio de Janeiro e un colt de rai datorita unei frumuseti naturale iesite din comun, iar intre 5 si 21 de august, orasul va deveni un paradis al sportului. Mondialul din 2014 a costat 15 miliarde de dolari, iar organizarea JO 2016 a produs o nota de plata de 9,7 miliarde de dolari. In ceea ce priveste JO de Iarna, cea mai mare nota de plata a fost achitata de Soci, in 2014: 22 de miliarde de dolari. Zika face ravagii: mii de bebelusi au fost afectati Brazilia e lovita si de cea mai mare criza de sanatate din ultimii 98 de ani!

acum 76 luni (5 Aug 2016)

Rio de Janeiro e un colt de rai datorita unei frumuseti naturale iesite din comun, iar intre 5 si 21 de august, orasul va deveni un paradis al sportului. Multi analisti sunt de parere ca s-a ajuns aici, fiindca "Tara Cafelei" a organizat un mega eveniment, Cupa Mondiala, in 2014, iar la doar doi ani distanta se pregateste sa gazduiasca inca un eveniment de aceeasi amploare: Jocurile Olimpice. Adica o risipa de bani care ar fi de neconceput, inclusiv in foarte multe tari dezvoltate si cu o economie solida. Mondialul din 2014 a costat 15 miliarde de dolari, iar organizarea JO 2016 a produs o nota de plata de 9,7 miliarde de dolari. Presedintele tarii e suspendat

Si mai e o problema care i-a indignat pe localnici: costurile de organizare pentru JO 2016 au depasit bugetul alocat initial cu 51%.

Pentru a mai scapa de furia brazilienilor, primarul orasului Rio, Eduardo Paes, s-a prezentat in fata jurnalistilor cu alte cifre fata de cele aparute in presa internationala. Paes a insistat ca JO 2016 a costat "doar" 4,1 miliarde de dolari, cu 35 la suta sub bugetul alocat initial de 6,4 miliarde de dolari. In cele 14 editii ale Jocurilor Olimpice, incepand cu Roma 1960, costurile de organizare au depasit mereu bugetul initial, media fiind de 156 la suta! Cea mai scumpa editie a Jocurilor Olimpice de Vara a avut loc, la Londra, in 2012, atunci cand s-au cheltuit 15 miliarde de dolari. In ceea ce priveste JO de Iarna, cea mai mare nota de plata a fost achitata de Soci, in 2014: 22 de miliarde de dolari. Acum, la aproape un deceniu distanta, economia e in cadere libera", a spus profesorul Bent Flyvbjerg, de la "Oxford Business School". Criza financiara e atat de grava, incat in statul Rio de Janeiro sunt probleme cu plata salariilor politistilor! In afara de golf, care revine dupa 112 ani, si rugby-ul se intoarce, insa dupa 92 de ani de absenta.

Cum a intrat Rio de Janeiro in istorie

Orasul brazilian si-a depus candidatura la 7 sept... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro