Jocuri de culise. Ce candidati pregatesc PSD si PNL pentru primariile din Bucuresti

Jocuri de culise. Ce candidati pregatesc PSD si PNL pentru primariile din Bucuresti

UNPR le-ar putea crea probleme candidatilor PSD-ALDE la Sectorul 2, unde actualul candidat Neculai Ontanu va candida pentru un nou mandate, si la Sectorul 4, unde UNPR este interesat sa-l sustina pe Cristian Piedone, care se bucura in continuare de o intentie mare de vot, in ciuda tragediei de la Colectiv "Nu batem la usa nimanui, suntem o echipa puternica si suntem pregatiti deja de niste luni sa mergem singuri in aceste alegeri. Ultimul dintre acestia are sanse mari sa fie desemnat dupa ce in ultimul timp a incercat sa fie cat mai prezent in spatiul public, fie "purtat" de copresedintii liberali in conferintele de presa, fie printr-o campanie intensa de promovare Factorul Vanghelie influenteaza alegerile la Sectorul 5 Deputatul Ovidiu Raetchi va fi, cel mai probabil, candidatul liberal pentru Sectorul 5. Acesta din urma are o notorietate putin mai mare fata de Mironescu si o intentie de vot care variaza intre 29% si 50%, in functie de cine prezinta sondajul, in timp contracandidatul sau strange cu greu 20% din intentiile de vot.

acum 85 luni (6 Mar 2016)

PSD detine in acest moment o singura Primarie din cele sapte care acopera Bucurestiul - cele sase Sectoare plus Primaria Capitalei. In rest, PSD nu este sigur de castigarea niciunei alte Primarii din Bucuresti cu potentialii candidati pe care i-a testat pana acum in sondaje. Acesta este si unul din motivele pentru care PSD a intarziat atat de mult cu desemnarea candidatilor la cele sase Sectoare, dar mai ales la Primaria Capitalei. La Primaria Capitalei, singurul candidat desemnat este cel al PNL in persoana lui Ludovic Orban, care a fost nominalizat de curand in locul lui Cristian Busoi. Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat de mai multe ori ca principala varianta a PSD la Primara Capitalei este senatoarea Gabriela Vranceanu Firea si ca nu-i incurca deloc schimbarea candidatului PNL. Cu toate astea, PSD ii testeaza in sondaje si pe senatorul PSD Eugen Teodorovici, fost ministru de Finante, si pe copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu.

PSD mizeaza pe ALDE in fiefurile PNL

Negocierile cu ALDE sunt un alt motiv pentru care PSD nu si-a desemnat candidatii pentru Bucuresti. Dragnea si Tariceanu negociaza de mai aproape o luna incheierea unei aliante electorale la nivel de Bucuresti. PSD ar fi dispus sa cedeze ALDE Sectorul 4, Sectorul 2 sau Sectorul 1, sectoare in care PSD are sanse mai putine sa le castige cu un candidat PSD. PSD se gandeste ca Sectorul 1 este unul liberal, iar un candidat girat de Tariceanu, fost liberal, are mai multe sanse in fata candidatului PNL decat un candidat sustinut de PSD. Pentru prima data de la infiintare, UNPR va intra pe cont propriu in alegeri, ceea ce inseamna ca va fi adversarul electoral al PSD si ALDE. UNPR le-ar putea crea probleme candidatilor PSD-ALDE la Sectorul 2, unde actualul candidat Neculai Ontanu va candida pentru un nou mandate, si la Sectorul 4, unde UNPR este interesat sa-l sustina pe Cristian Piedone, care se bucura in continuare de o intentie mare de v... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro