Jocul de-a conspiratia in cazul Colectiv: adevarul despre tragedie, o chestiune de siguranta nationala

Jocul de-a conspiratia in cazul Colectiv: adevarul despre tragedie, o chestiune de siguranta nationala

Spusele vorbaretului in cauza au fost preluate pe nemestecate si postate interesat pe contul sau de facebook de fostul ziarist cu insarcinari speciale pe nume Turcescu Robert Nicolae si au prilejuit insailarea unui text devenit, in lipsa de altceva, viral pe internet. Comentariul lui Ion Cristoiu, intre timp inconstient asumat de Evenimentul zilei, fituica de casa a tandemului Basescu-Udrea, amesteca, respectand perfect, farmaceutic toate regulile dezinformarii, franturi de realitate cu inventii patentate, grotesti, produse ale unui spirit bolnav de senzational si nu numai, speculatii si insinuari calomnioase cu jumatati de adevar, lucruri verificabile cu altele absolut imaginare. Utilizand in cel mai abject mod cu putinta principiul in conformitate cu care pentru un jurnalist pe care demult il stim a fi lipsit de orice Dumnezeu, de unde si desele schimbari de patron, de finantator si de opinii, totul ar fi permis.

acum 50 luni (5 Jan 2016)

Aceasta este, in linii mari, ideea enuntata fie de Smerdiakov ori Raskolnikov in Crima si pedeapsa, fie in discutia in care Dmitri ii relateaza lui Aliosa Karamazov controversa avuta cu Rakitin, fie, daca imi amintesc bine, chiar de Ivan Karamazov, in exceptionala constructie epica reprezentata de romanul Fratii Karamazov.

Lupta politica, indiferenta la distinctia esentiala dintre adversar si inamic, socotita demult a fi iesit de sub jurisdictia oricarui Dumnezeu, e indeobste presupusa a fi defectiva de orice fel de reguli. Care da semne a incalca orice regula de conduita in specularea unor necunoscute ale tragediei consumate in urma cu mai bine de doua luni la Clubul Colectiv din cauza atasarii sale nerusinate la locomotiva politicului. Faptul ca specialistii INSEMEX de la Petrosani intarzie peste marginile iertate sa furnizeze rezultatele unei expertize de natura sa inlature buna parte dintre aceste necunoscute, speculat duminica seara deloc dezinteresat de Traian Basescu cu prilejul aparitiei sale la televiziunea de uz personal b1 tv in compania jurnalistului-serv Sabin Orcan, stimuleaza o scenarita sinistra. Intru conturarea si desavarsirea careia si-au dat mana, in cel mai condamnabil si inconstient mod cu putinta, politicieni, palavragii corupti care, numai Dumnezeu stie cum au reusit ca, din 1991 incoace sa isi construiasca ascendente cariere in STS-ul condus de dl. Marcel Opris, cantareti expirati, mai celebri prin scandaluri de toate felurile decat prin succese pe scena ori la posturi de radio si televiziune si, se putea oare altfel?, jurnalisti. Aceasta dupa ce, cu o seara inainte in Capitala si in alte orase ale tarii au avut loc ample manifestatii de protest care incriminau coruptia ce a facut posibila tragedia din clubul Colectiv. O coruptie pe care manifestantii o identificau a fi marca de inregistrare pentru toate partidele politice si pentru multe dintre institutiile Statului. Si ceea ce, pana atunci, parea de neobtinut, in pofida solici... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro