Jobul, un calvar sau o placere? Expert in demisii: "Multe probleme s-ar rezolva daca oamenii ar vorbi"

Jobul, un calvar sau o placere? Expert in demisii:

"Ne dorim sa vedem cat mai multi oameni care-si iubesc jobul", spune Corina Brandusan (foto mai jos, credit foto TdC), PR-ul Targului de Cariere (TdC), eveniment in cadrul caruia va fi un stand aparte de restul: Standul de Demisii. Atat Antonia, cat si Corina spun ca nu trebuie sa fii somer ca sa mergi la un targ de cariere, ci prezenta la un astfel de eveniment ar fi bine sa fie privita drept o sursa de informare si o sansa de a invata lucruri noi despre profesia ta, despre situatia pietei muncii, despre compania la care lucrezi. Tineri cautandu-si locuri de munca FOTO TdC/Compania Fapte Mai puteti citi: Pe ce mai pun pret companiile cand vine vorba de potentialii angajati Un studiu realizat de Targul de Cariere, cea mai mare retea de evenimente de cariera si employer branding, arata ca 38% dintre companiile participante la targuri de joburi pun mare pret pe competente.

acum 79 luni (17 Feb 2017)

"Ne dorim sa vedem cat mai multi oameni care-si iubesc jobul", spune Corina Brandusan (foto mai jos, credit foto TdC), PR-ul Targului de Cariere (TdC), eveniment in cadrul caruia va fi un stand aparte de restul: Standul de Demisii.

Ideea vine din dorinta celor din echipa companiei Fapte de a transforma evenimentul intr-unul adresat tuturor celor de pe piata muncii, de la cei care isi cauta un loc de munca la cei care au deja unul, dar simt ca locul lor nu e acolo sau simt ca ceva nu merge si nu stiu ce sa faca.

"Standul de Demisii e locul unde te convingi fie ca jobul pe care il ai e cel potrivit pentru tine, fie ca ar trebuie sa-ti cauti altul sau poate e vorba despre alta oportunitate, nu despre un job.

Un job nu e pe viata

Unul dintre experti cu care lucreaza echipa Targului de Cariere este Antonia Onaca. Atat Antonia, cat si Corina spun ca nu trebuie sa fii somer ca sa mergi la un targ de cariere, ci prezenta la un astfel de eveniment ar fi bine sa fie privita drept o sursa de informare si o sansa de a invata lucruri noi despre profesia ta, despre situatia pietei muncii, despre compania la care lucrezi. Iti pune in context salariul pe care-l ai, actualul tau loc de munca, cultura organizationala de la job. Pot sa aflu unde sunt eu, unde e compania mea pe piata", explica Antonia referitor la motivul de a merge la un targ de cariere chiar daca avem un job. Participarea la un astfel de eveniment ofera posibilitatea de a lua pulsul pietii muncii, de a intelege cum se misca piata, cum creste, care sunt cerintele, cum se modifica cerintele astea.

Imagine de la o editie trecuta a Targului de Cariera FOTO TdC/Compania Fapte

In cautarea jobului perfect

Ea ne mai spune ca, din experienta, oamenii nu au, tot timpul, o imagine corecta a ceea ce inteleg ei printr-un job bun si mai au multe asteptari, cateodata ner... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro