JO de la Rio. Tenis: Perechea Mergea - Tecau s-a calificat in semifinalele probei masculine de dublu

Perechea alcătuită din tenismenii romani Florin Mergea și Horia Tecău s-a calificat, marți, in semifinalele probei masculine de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Melo și Soares au redus din handicap (5-2) și au salvat apoi trei mingi de meci, dar nu au mai reușit acest lucru și cu a patra, transformată de Tecău.

acum 86 luni (10 Aug 2016)

Perechea alcătuită din tenismenii romani Florin Mergea și Horia Tecău s-a calificat, marți, in semifinalele probei masculine de dublu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Mergea și Tecău s-au impus după o oră și 50 de minute in fața favoriților numărul trei, susținuți frenetic de public, chiar și dincolo de limita sportivității. In primul set, Mergea și Tecău au reușit break-ul devreme și apoi și-au conservat avantajul, caștigand cu 6-4. In setul al doilea, cele două perechi au mers cap la cap pană la 5-5, cand brazilienii și-au făcut serviciul și au avut 6-5, iar ai noștri nu au rezistat presiunii pe serviciul lui Mergea, pierzand setul după o eroare neforțată a lui Tecău. Romanii au luat apoi jocul pe cont propriu și au luat cinci ghemuri la rand (5-1). Melo și Soares au redus din handicap (5-2) și au salvat apoi trei mingi de meci, dar nu au mai reușit acest lucru și cu a patra, transformată de Tecău.

Romanii au avut 7 ași in acest meci, față de 6 ai brazilienilor, 17 mingi direct caștigătoare (13 pentru invinși).La meci au asistat, printre alții, fostul tenisman brazilian Gustavo Kuerten, triplu caștigător la Roland Garros, dar și intreaga echipă de tenis a Romaniei (Monica Niculescu, Irina Begu, Andreea Mitu, Raluca Olaru, Andre Pavel, etc) și gimnasta Cătălina Ponor, calificată in finala de la barnă.

Miercuri vor avea loc și meciurile din primul tur la dublu mixt, Irina Begu/Horia Tecău — Agnieszka Radwanska/Lukasz Kubot (Polonia) și Monica Niculescu/Florin Mergea — Carla Suarez Navarro/David Ferrer (Spania).

Calificarea perechii Mergea/Tecău in semifinalele probei de dublu inseamnă, totodată, și cea mai bună performanță a sportului romanesc la Rio, după locul 5 ocupat de Corina Căprioriu la judo (cat. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro