Jim Bagnola, instructorul NATO: "Militarii americani vor invata de la militarii romani"

Militarii americani, inclusiv cei cu functii de comanda, vor avea de invatat de la militari romani, pe masura ce colaborarea romano - americana se intensifica, declara Jim Bagnola, instructor al NATO. Jim Bagnola este instructor pentru NATO si pentru mai multe institutii americane din domeniul securitatii si apararii: Secret Service, Departamentul de Stat, Departamentul Fortelor Aeriene, NASA.

acum 110 luni (25 Mar 2015)

Militarii americani, inclusiv cei cu functii de comanda, vor avea de invatat de la militari romani, pe masura ce colaborarea romano - americana se intensifica, declara Jim Bagnola, instructor al NATO.

"Militarii americani si cei romani se vor adapta unii la altii, vor invata unii de la altii. Americanii nu exclud posibilitatea sa preia experienta de la romani", a declarat Jim Bagnola in exclusivitate pentru Romania Libera.

Jim Bagnola este instructor pentru NATO si pentru mai multe institutii americane din domeniul securitatii si apararii: Secret Service, Departamentul de Stat, Departamentul Fortelor Aeriene, NASA.

Jim Bagnola respinge ideea ca diferentele culturale dintre Romania si SUA reprezinta un obstacol in relatiile dintre militarii romani si americani.

Gradul militar nu te face lider

In schimb, o problema pentru multe structuri militare, din diverse state, o reprezinta formarea si promovarea comandantilor: "Functionarea unei armate se bazeaza pe grade, dar gradele nu formeaza lideri. "La japonezi si la germani, daca era ucis un ofiter, ei aveau o problema.

Drept regula valabila, in egala masura, pentru militari si pentru civili, Jim Bagnola subliniaza ca un sef trebuie nu doar sa dea ordine, ci si sa stie sa-i asculte pe subordonatii lui.

Romanii si americanii sunt parteneri la Atlantic Resolve

Amintim ca, chiar in aceasta perioada, in Romania se deruleaza un antrenament militar comun romano - american din cadrul Operatiunii Atlantic Resolve.

Romanii si americanii exerseaza atat situatia de inamici, cat si aceea de aliati. Ulterior aerodromul este eliberat de militari aliati - romani si americani. NATO se antreneaza in Romania pentru un atac combinat terestru si aeropurtat ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro