Jihadul pornit de Elena Udrea: Traian Basescu a iesit "de sub masa"

Jihadul pornit de Elena Udrea: Traian Basescu a iesit

Ieri, la o aproape o saptamana de la sagetile Elenei Udrea, fostul presedinte a rupt tacerea, la Congresul PMP, partid condus pana de curand chiar de Elena Udrea. In prima sa aparitie publica de la terminarea mandatului prezidential, Traian Basescu a recunoscut faptul ca Elena Udrea l-a informat ca actualul sef al SRI, Florian Coldea, i-ar fi cerut jumatate de milion de euro lui Dorin Cocos pentru finantarea televiziunii lui Sebastian Ghita. "Trebuia sa-mi apar mandatul" Traian Basescu, omul-surpriza la Congresul de ieri al PMP, le-a promis celor aproximativ 700 de delegati ca le va pune la dispozitie toata experienta pe care o are, dar nu in calitate de membru sau de lider al PMP, ci de partener al partidului. Omul Elenei Udrea de la Nana, arestat Tudor Breazu, administratorul mosiei de la Nana a Elenei Udrea a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Breazu este suspectat de anchetatori ca ar fi intermediat mita provenita de la administratorul unei societati comerciale care a primit contracte de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) condus de Elena Udrea.

acum 79 luni (9 Feb 2015)

In urma cu o saptamana, Elena Udrea trimitea mesaje voalate catre Traian Basescu, prin care ii cerea sa reactioneze, sa se implice. Leg clar ce mi se intampla in acest moment de lucrurile pe care le stiu despre sistem", a spus Udrea.

Ieri, la o aproape o saptamana de la sagetile Elenei Udrea, fostul presedinte a rupt tacerea, la Congresul PMP, partid condus pana de curand chiar de Elena Udrea. In prima sa aparitie publica de la terminarea mandatului prezidential, Traian Basescu a recunoscut faptul ca Elena Udrea l-a informat ca actualul sef al SRI, Florian Coldea, i-ar fi cerut jumatate de milion de euro lui Dorin Cocos pentru finantarea televiziunii lui Sebastian Ghita. "Mi-a spus, in mod categoric mi-a spus, dar presedintele nu are niciun mijloc de verificare, singura institutie care legal controleaza serviciile de informatii este Parlamentul Romaniei.

"Sper sa-mi confirme ca e un om cinstit"

Fostul sef al statului a mai spus ca Elena Udrea i-a vorbit si despre ilegalitatile din dosarul privind restituirea proprietatilor, in care sunt implicati Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, si Alina Bica, fosta sefa a DIICOT. "Cealalta afirmatie a doamnei Udrea, ca m-a informat despre neregulile de la ANRP. Este corect, dar as vrea sa intelegeti: cine crede ca presedintele primeste informatii sau isi ia informatii numai de la serviciile de informatii greseste cumplit", a spus Basescu.

Intrebat daca Udrea nu putea sa mearga la Parchet cu aceste informatii, Basescu a raspuns: "Nu, pentru ca ea avea doar informatii de la cei care veneau sa reclame la ea, oameni interesati sau din discutii cu parlamentarii. Cel care si-a asumat sa transmita structurilor care sa culeaga informatii si probe am fost eu, pentru ca nu pot sa spun omului care reclamna la mine:. Deci, asa functioneaza lucrurile", a sustinut Traian Basescu, care a vorbit si despre sursele "alternative" de informatii pe care le are... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro