Jihadistul care l-a decapitat in Algeria pe ostaticul francez Herve Gourdel a fost identificat

Jihadistul care l-a decapitat in Algeria pe ostaticul francez Herve Gourdel a fost identificat

Turcia a instituit starea de asediu dupa manifestatiile prokurde Lupta dintre jihadistii Statului Islamic si fortele kurde au continuat, miercuri, in jurul orasului sirian Kobani, iar fortele turcesti au privit linistite de pe un deal de la granita celor doua state, avand grija ca nu cumva refugiatii kurzi sa le invadeze teritoriul.

acum 68 luni (12 Oct 2014)

In varsta de 50 de ani, "muftiul" jihadistilor este un veteran al gruparilor armate islamiste in razboiul civil din anii 1990, care a dus la pierderea a aproape 200.000 de vieti.

Publicatia magrebiana sustine ca inca de joi ca armata algeriana a identificat cinci barbati care au participat la executia lui Herve Gourdel, printre care autorul decapitarii, dar fara sa le dea numele.

Militarii algerieni au identificat si locul filmarii videoclipului in care Jund Al-Khilafa si-a proclamat loialitatea fata de Abu Bakr al-Baghdadi, seful SI, insa publicatia algeriana a precizat ca pana in prezent nu ar exista dovezi clare ale afilierii Soldatilor Califatului la organizatia care isi desfasoara actiunile violente in Irak si Siria.

Citeste si: Pentagon: Raidurile aeriene nu sunt suficiente pentru salvarea orasului sirian Kobane Raidurile aeriene nu sunt suficiente pentru salvarea orasului sirian Kobane, asediat de grupul terorist Stat Islamic, admite purtatorul de cuvant al Pentagonului, amiralul James Kirby, relateaza AFP. Turcia a instituit starea de asediu dupa manifestatiile prokurde Lupta dintre jihadistii Statului Islamic si fortele kurde au continuat, miercuri, in jurul orasului sirian Kobani, iar fortele turcesti au privit linistite de pe un deal de la granita celor doua state, avand grija ca nu cumva refugiatii kurzi sa le invadeze teritoriul. Batalia are loc "in direct" la televiziunile din intreaga lume si este "terifianta", a declarat un purtator de cuvant al diplomatie americane. Ambasadorul SUA la NATO: "Aliatii se confrunta cu noi provocari de securitate de o amploare si complexitate fara precedent" Intr-un editorial publicat de "Adevarul" in exclusivitate pentru presa romaneasca, Douglas E. Lute, ambasadorul SUA la NATO si fost director de operatiuni al Statului Major american, analizeaza provocarile pe care Alianta trebuie sa le infrunte. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro