Jihadistii din Statul Islamic par de neoprit. Sunt la portile Bagdadului si au cucerit aproape jumatate din orasul sirian Kobane, de la granita cu Turcia

Jihadistii din Statul Islamic par de neoprit. Sunt la portile Bagdadului si au cucerit aproape jumatate din orasul sirian Kobane, de la granita cu Turcia

Secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, aflat in America de Sud, s-a aratat ingrijorat de expansiunea grupului terorist islamic in regiunea Anbar, aflata in imediata apropiere a Bagdadului, informeaza CNN. Abu Ahmed, un colonel de 42 de ani care apartine unui grup de lupta alaturi de guvernul irakian, sustine ca un numar mare de militanti ai Statului Islamic au atacat, vineri noapte, al-Garma, din provincia Anbar. Statul Islamic vizeaza si Iranul Statul Islamic se pregateste sa poarte un razboi cu Iranul pentru a obtine secretele programului sau nuclear, scrie "Sunday Times", care citeza un manifestul, considerat a fi scris de Abdullah Ahmed al-Meshedani, membru al cabinetului de razboi al Statului Islamic.

acum 114 luni (12 Oct 2014)

Secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, aflat in America de Sud, s-a aratat ingrijorat de expansiunea grupului terorist islamic in regiunea Anbar, aflata in imediata apropiere a Bagdadului, informeaza CNN.

"Scopul armatei irakiene este sa preia controlul asupra unor regiuni pierdute in fata grupului Stat Islamic, insa se pare ca momentan fortele din Irak incearca sa supravietuiasca, folosind din nou elicopterele Apache, chiar daca doua astfel de avioane au fost doborate in aceasta saptamana. Observam insa ca grupul terorist continua sa inainteze in provincia Anbar si se apropie foarte mult de Bagdad", a declarat seful Pentagonului.

Abu Ahmed, un colonel de 42 de ani care apartine unui grup de lupta alaturi de guvernul irakian, sustine ca un numar mare de militanti ai Statului Islamic au atacat, vineri noapte, al-Garma, din provincia Anbar.

Luptatorii kurzi, incercuiti la Kobani

Combatantii grupului terorist sunnit Stat Islamic lupta pe mai multe fronturi, ei ajungand pana la frontiera cu Turcia. Grupul asediaza de cateva saptamani orasul sirian Kobane, de la frontiera cu Turcia. Rezistam de 26 de zile. Vrem sa primim ajutor de la comunitatea internationala si de ONU", a declarat Ismet Sheikh Hasan, un oficial kurd.

De asemenea, el a cerut Turciei sa deschida un coridor care sa le permita civililor din Kobani sa paraseasca localitatea si, totodata, sa se poata face aprovizionarea cu arme. "Trimit combatanti din provinciile Rakka si Alep", principalele doua bastioane ale SI in nordul Siriei, a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, o organizatie nonguvernamentala (ONG) care dispune de o larga retea de surse civile, medicale si militare in intreaga Sirie.

SI controleaza 40% din Kobane, in special sectorul de est si cartiere din sudul si vestul orasului. "Ataca pe mai multe fronturi, dar sunt respinsi, dupa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro