"Jihad" la Sapanta: un cioban si-a decapitat colegul si i-a aruncat capul in foc

La un moment dat, unul dintre ciobani, un tanar de 20 de ani, l-ar fi omorat pe celalalt cioban, un barbat din Sighet pana in 35 de ani, dupa care ar fi luat decizia de a-l lasa fara cap pe ciobanul deja mort. Dupa ce l-a omorat pe ciobanul de 56 de ani, tanarul s-a dus in sat, aflat la aproximativ 15 kilometri de stana, si i-a spus proprietarului stanei cele petrecute.

acum 111 luni (4 Sep 2014)

Intreg scandalul ar fi izbucnit intre cei doi ciobani pe fondul consumului exagerat de alcool. La un moment dat, unul dintre ciobani, un tanar de 20 de ani, l-ar fi omorat pe celalalt cioban, un barbat din Sighet pana in 35 de ani, dupa care ar fi luat decizia de a-l lasa fara cap pe ciobanul deja mort.

UPDATE zvonurile initiale care au venit de la localnicii din Sapanta vorbeau despre o decapitare a ciobanului. Dupa ce l-a omorat pe ciobanul de 56 de ani, tanarul s-a dus in sat, aflat la aproximativ 15 kilometri de stana, si i-a spus proprietarului stanei cele petrecute.

"In dupa amiaza zilei de 3 septembrie 2014, pe raza comunei Sapanta din judetul Maramures, la o stana din apropiere situata la aproximativ 14 sau 15 km de comuna, a avut loc o altercatie intre doi ciobani in urma careia a rezultat decesul unuia dintre acestia. Din cercetarile efectuate pana acum se pare ca decesul a fost cauza de multiple lovituri la nivelul intregului corp.

Avem un suspect care acum este internat la Spitalul de Psihiatrie Sighet unde i se va face o expertiza medico-legale psihiatrica. Suspectul este un localnic, de aproximativ 20 de ani, iar victima are 56 de ani si este din Sighetu Marmatiei.

Ce se stie pana acum este ca acest scandal a avut loc pe fondul consumului de alcool. Victima a fost lovita cu un obiect contondent, probabil furca, doar lovire repetata, nu prin intepare", sustine Florin Tohatan, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures.

Ce zic medicii

Managerul Spitalului Municipal Sighetu Marmatiei, Alexandru Oros a declarat, pentru "Adevarul", ca expertiza psihiatrica va dura cateva zile. Ca de fiecare data in astfel de cazuri, se formeaza o echipa de specialisti care trebuie sa determine daca agresorul a avut sau nu discernamant in momentul comiterii crimei. In functie de aceasta se va face si incadrar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro