Jefferson Chase: Trump a readus ura in America | ANALIZA DW

Timp de sapte luni, un presedinte ales impotriva dorintei majoritatii participante, a aplicat un model al unei Americi noi, mai putin inteligente, mai bigote - si asta in mesaje stupide de 140 de caractere pe Twitter. Si nu este de mirare ca presedintele s-a codit mereu sa dea un raspuns serios sustinatorilor suprematiei albe, in ciuda retoricii sale agresive, de genul "focului si furiei".

acum 66 luni (14 Aug 2017)

Jurnalistul Jefferson Chase scrie, pentru Deutsche Welle, despre cum ar trebui sa privim protestul de la Charlottesville. Astfel, el apreciaza ca presedintele Donald Trump a readus ura in Statele Unite ale Americii si motivul pentru care nu ii condamna pe cei care sustin suprematia albilor este ca nu vrea sa-i supere pe electorii cu ajutorul carora a castigat alegerile.

Redam cateva fragmente din textul publicat de DW:

"Incidentele de la Charlottesville arata ca tot ce a realizat Trump in SUA a fost sa semene ura. Incidentele de la Charlottesville sunt un alt exemplu al dorintei aripii drepte de a ignora voia majoritatii.

Ce i-a motivat pe oameni din afara Charlottesville sa vina in oras sa apere chipurile democratia cu steaguri naziste si, intr-unul din cazuri, sa intre cu masina intr-un grup de contrademonstranti, omorand o femeie?

Raspunsul: decizia guvernului local ales democratic din Charlottesville, sustinut de marea majoritate a rezidentilor, de a inlatura o statuie a generalului Confederatiei Robert E.

Cum de a ajuns America atat de jos? Nu ai nevoie de un doctorat la Universitatea Virginia sa raspunzi la aceasta intrebare. Timp de sapte luni, un presedinte ales impotriva dorintei majoritatii participante, a aplicat un model al unei Americi noi, mai putin inteligente, mai bigote - si asta in mesaje stupide de 140 de caractere pe Twitter.

Si nu este de mirare ca presedintele s-a codit mereu sa dea un raspuns serios sustinatorilor suprematiei albe, in ciuda retoricii sale agresive, de genul "focului si furiei". Echipa care ii pregateste discursurile nu vrea in ruptul capului sa supere dreapta rasista care a decis victoria lui Trump prin marii electori. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro