Jazz in secolul XXI - de la traditie la avangarda: Saxofonistul Alex Harding revine in Romania

Un nou curator, din noiembrie Criticul Jeff Stockton ii descrie pe cei doi muzicieni: "Alex Harding si Lucian Ban au dezvoltat un parteneriat muzical extrem de fructuos, cu sunetul bluesy al lui Harding, ancorat in Biserica Penticostala, un adevarat urmas al unui Hamiett Bluiett, si pianul reflexiv al lui Ban ce combina eleganta traditiei clasice europene cu pasiunea pentru improvizatie".

acum 36 luni (20 Jun 2017)

Concertul "Somethin’ Holy" 2017 Reunion Tour este cea mai recenta colaborare dintre Alex Harding si pianistul de origine romana Lucian Ban.

Apreciat drept unul dintre cei mai importanti saxofonisti bariton in jazzul contemporan, Alex Harding soseste la ARCUB pe 22 iunie, cu un sound personal, ancorat in blues si in jazzul free de avangarda.

Grupuri precum Lumination Ensemble, Lucian Ban&Alex Harding Quintet, Tuba Project sau duetul Somethin’ Holy s-au bucurat de elogiile presei de specialitate si ale publicului. Alex Harding si Lucian Ban fondeaza in 2006 Tuba Project, un grup construit in jurul cunoscutului cantaret la tuba, jazzmanul Bob Stewart, iar in 2009 Alex Harding este prezent pe albumul "The Romanian-American Jazz Suite", condus de Sam Newsome si Lucian Ban. Criticul Terrell Holmes scrie in recenzia albumului All About Jazz: "Ban canta cu o sensibilitate si fluenta ce amintesc atat de McCoy Tyner, cat si de Valdimir Horowitz, in timp ce Harding poate sa-ti rupa inima cu tandrete sau sa te covarseasca cu intensitatea sa".

Un nou curator, din noiembrie

Criticul Jeff Stockton ii descrie pe cei doi muzicieni: "Alex Harding si Lucian Ban au dezvoltat un parteneriat muzical extrem de fructuos, cu sunetul bluesy al lui Harding, ancorat in Biserica Penticostala, un adevarat urmas al unui Hamiett Bluiett, si pianul reflexiv al lui Ban ce combina eleganta traditiei clasice europene cu pasiunea pentru improvizatie". Seria concertelor tematice de jazz revine incepand cu luna noiembrie, sub indrumarea unui nou curator, al carui nume va fi anuntat la finalul concertului de pe 22 iunie. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro