Jaroslaw Kaczynski: Polonia nu va ceda in fata UE pe tema modificarilor aduse sistemului sau judiciar

Jaroslaw Kaczynski: Polonia nu va ceda in fata UE pe tema modificarilor aduse sistemului sau judiciar

Polonia risca sa ramana fara drept de vot in cadrul UE din cauza modificarilor aduse de actuala putere de la Varsovia sistemului judiciar.

acum 17 luni (26 Jan 2018)

Polonia risca sa ramana fara drept de vot in cadrul UE din cauza modificarilor aduse de actuala putere de la Varsovia sistemului judiciar. Dimpotriva, nu poate exista vreo negociere de ajungere la un acord cu puteri care ani de zile au tratat Polonia ca pe averea lor personala", a spus Kaczynski pentru cotidianul Gazeta Polska Codziennie.

Saptamana trecuta, noul ministru de Externe al Poloniei Jacek Czaputowicz a precizat ca numai Curtea de Justitie a UE este indreptatita sa decida daca tara sa respecta sau nu legislatia si standardele Uniunii Europene. "Nu exista, desigur, nicio modalitate prin care Polonia sa se supuna unei decizii a Curtii de Justitie (a UE) cu privire la reformele sistemului judiciar.

Fost premier, Kaczynski nu detine nicio functie oficiala, dar conduce Polonia prin faptul ca este presedintele PiS, care se afla la putere dupa alegerile legislative de la sfarsitul lui 2015. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro